Filipstads logotyp
Denna funktion använder "Google Översätt" för att maskinöversätta sidan. Filipstads kommun ansvarar inte för korrektheten i översättningen.
Filipstads logotyp

Ny föräldraportal “upplysningsplats"

Huvuduppgiften för Barn och Internet är att skapa och driva en informativ och inspirerande webbportal för att öka vuxnas förståelse och kunskap om barn och ungdomars tid på Internet. Portalen www.barnochinternet.se lanseras 7 april
Barn och Internet Skandinavien meddelar i pressmeddelande 7 april 2008:

-Vi använder all tänkbar säkerhetsutrustning och skydd till våra barn. Bilbarnstol med
fyrpunktsbälten, hjälm när de cyklar. Fritidsaktiviteter som hockey och ridning kräver
sina skydd. Överallt är vi vuxna med och påverkar barnets säkerhet, allt för att de ska vara så skyddade som möjligt.

När det kommer till användandet av Internet lämnas de flesta vind för våg i den digitala medievärlden. Samtidig ökar oron stort bland vuxna för vad barnen gör på nätet. Vilka chattar dom med? Blir dom kränkta? Möter dom på porr eller våld? Frågorna är många.

Enligt datainspektionens senaste rapport 2008-01-18 svarar en majoritet av våra ungdomar att deras föräldrar har mycket liten insyn i vad de gör på nätet. Det blir samtidigt allt mer vanligt att ungdomar helt eller delvis döljer sina förehavanden på Internet.

-Huvuduppgiften för Barn och Internet är att skapa och driva en informativ och inspirerande webbportal för att öka vuxnas förståelse och kunskap om barn och ungdomars tid på Internet.

Vi vill med aktivt arbete få barn och föräldrar att gemensamt skapa en trygg grund för framtida Internetanvändande och måttlig tid framför skärmen. Webbportalen presenterar fakta, aktuella artiklar, forskning, risker, preventiva råd, länkar och nyhetsbrev. Samtidigt ska portalen ge besökaren möjlighet att läsa webbloggar, utbyta erfarenheter och idéer i diskussionsforum.
Som vuxen är det viktigt att ta ansvar för barnens tid på Internet.

Länk till hemsidan: www.barnochinternet.se

Senast uppdaterad: 2008-04-07