Till startsidan på Filipstad.se
Bra mycket bättre
Translate this page
Kontaktuppgifter

Filipstads kommun
Box 303, 682 27 Filipstad
Besöksadress: Hantverksgatan 22

Fritidschef
Henrik Arneng
Telefon: 0590-611 13
E-post: henrik.arneng@filipstad.se

 

Föreningsverksamhet

Att det i Filipstad har utvecklats många idrottsliga talanger är ingen tillfällighet. Här finns de rätta förutsättningarna med tränare, sporthallar, utomhusanläggningar, konstsnöanläggning för längdskidåkning, ridskola m.m.

I Filipstads kommun pågår föreningsaktiviteter året om. Föreningslivet erbjuder ett rikt och varierat utbud inom bland annat fotboll, ishockey, bandy, innebandy, tennis, skidåkning, friidrott, orientering, simning, ridning, skytte, fiske och motorsport. I föreningsregistret hittar du kontaktuppgifter till alla föreningar.

Vad är på gång? Tipsa oss!

Filipstad har tre infartsskyltar där evenemang som det snart är dags för visas upp. När din förening arrangerar ett evenemang kan du tipsa om detta så det kommer med på skyltarna. Till formulär för tips till infartsskyltarna>>>

Fritidsaktiviteter för de minsta​

I Filipstads kommun finns ett 50-tal föreningar med inriktning på idrott och fritidsverksamhet. Flertalet satsar särskilt på barn och ungdom.

Även för de allra minsta finns det olika aktiviteter att prova: Filipstads Taekwondoklubb har barngymnastik, Filipstads Ridklubb har t.ex. knatteridning, Spångbergshallen har babysim m.m., Filipstads Simklubb har sitt "lek och plask" och Friluftsfrämjandet sin mulleverksamhet.

Filipstads kommun erbjuder stöd till ideella föreningar vilka är aktiva inom fritids- och idrottsverksamhet i kommunen; främst i form av förenings- och driftsbidrag, samt subventionerad hyra i kommunens lokaler.

Barn- och ungdomsverksamhet i åldern 7-20 år är prioriterad i bidragsgivningen.