Filipstads kommun startsida
Denna funktion använder "Google Översätt" för att maskinöversätta sidan. Filipstads kommun ansvarar inte för korrektheten i översättningen.
Filipstads logotyp

Kultur i Filipstad

Filipstads kommun är en plats som inspirerar konstutövare. Här finns många kulturarbetare och en rad intressanta och spännande muséer som är väl värda ett besök.

Varje år arrangeras en "konstrunda" där många konstnärer och hantverkare tar emot i sina ateljeer eller ställer ut på gallerier och gårdar runt om i bygden. Till konstrundan>

Många spännande och fina muséer finns för dig att besöka. Upptäck Lesjöfors uppskattade museum som tar dig med på en resa bakåt i tiden, och se hur hemmet, arbetet och fritiden såg ut i en bruksort som sprudlade. På Ferlinmuseet får du lära känna en av våra stora poeter Nils Ferlin och i Långban lär du dig om det historiska gruvsamhället och all världens mineraler.

Varje år arrangeras en Sverige-Amerikadag i ära till den världskände uppfinnaren från Långban, John Ericsson. Sjöslaget är en rekonstruktion av det stora sjöslaget som skedde i Amerika på 1800-talet där Ericssons uppfinning, pansarbåten Monitor, hade huvudrollen.

I Filipstads kommun händer det mycket under året inom kultur och turism. På visitfilipstad.se hittar du alla aktiviteter och evenemang som är på gång inom kommunens gränser och vi tipsar även om alla våra sevärdheter som är väl värda ett besök.

Broschyrer

Kontaktinformation Kulturansvarig - Jan Fröding

Telefonnummer
0590‑613 51