Filipstads kommun startsida

Filipstads kommuns bibliotek inför "take away" - avhämtning av böcker

Från 1 april kan de som inte kan eller vill gå in på ett bibliotek under rådande omständigheter beställa en bokkasse för avhämtning.

Nu erbjuder biblioteken take away – avhämtning.

Tjänsten vänder sig till de som inte kan eller vill gå in på ett biblioteket under rådande omständigheter men fortfarande vill låna böcker och annat material.

Bibliotekspersonalen plockar ihop en bokkasse till avhämtning efter låntagarens önskemål. Även reserverade böcker kan ingå. Bokkassen kan hämtas på biblioteket enligt överenskommelse, i Lesjöfors är det måndagar som gäller. Du kan även låna ljudböcker, tidskrifter och dvd-filmer, lånetiden är 6 veckor på allt material utom reserverade medier som fortfarande är 14 dagar.

Så här går det till:

  • Ring eller maila biblioteket. 0590‑613 59 eller biblioteket@filipstad.se
  • Uppge namn och personnummer
  • Berätta vilka böcker du vill låna, om du har reservationer eller om du vill att biblioteket plockar ihop böcker åt dig.
  • Berätta när det passar att komma och hämta dina böcker. Du kan också ringa när du står utanför om det är svårt att säga en exakt tid.

Återlämning av böcker:

  • Huvudbiblioteket har ett bokinkast, tillgängligt under öppettid där man kan återlämna böckerna så man inte behöver gå in. I Lesjöfors är det måndagar som är återlämningsdag, ring innan så möter vi dig, 070‑369 33 11
  • Vill man låna om så kan man kontakta sitt bibliotek.