Filipstads kommun startsida

Förlängning och förändringar av restriktionerna mot covid-19 (uppdaterat 5 februari)

Text: Information om coronavirus

Följande restriktioner kommer att förlängas med anledning av spridningen av covid-19, meddelar regeringen. Det påverkar flera kommunala verksamheter.

  • Förbudet att servera alkohol på serveringsställen efter klockan 20.00 förlängs fram till den 14 februari. Regeringen föreslår samtidigt att förbudet ska förlängas till den 28 februari och skickar ut förslaget på remiss. Efter 28 februari 2021 föreslås att alkoholservering förbjuds efter klockan 22.00.

  • Statliga myndigheters uppdrag om att öka andelen medarbetare som jobbar hemifrån förlängs till den 31 maj 2021. Endast arbetstagare som fysiskt måste närvara för att utföra sitt jobb ska befinna sig i myndighetens lokaler.

  • Folkhälsomyndighetens rekommendation om gymnasieskolan förlängs till och med 1 april 2021. Den justeras något. Undervisningen ska nu bedrivas som en kombination av fjärr- eller distansundervisning och viss närundervisning.

    Fram till 1 april gäller delvis fjärr- och distansundervisning på gymnasiet i Filipstad.

  • Folkhälsomyndigheten rekommenderar att munskydd fortsatt används i kollektivtrafik under rusningstrafik.

  • Regioner och kommuner fortsätter att uppmanas om att hålla verksamheter som inte är nödvändiga stängda till och med den 21 februari 2021. Det handlar om verksamheter som allmänheten har tillträde till.

    Bibliotekens tjänster och information om andra kommunala verksamheter hittar du på sidan om konsekvenser. Länk till annan webbplats.

  • Folkhälsomyndigheten har begärt att barn och unga födda 2002 och senare ska kunna delta i organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter både inomhus och utomhus.