Filipstads kommun startsida

Hemestra i Filipstads kommun - här är semestertips!

Hemestra filipstads kommun

Upptäck lite mer av de guldkorn som finns i närheten. Upplev våra vackra och mysiga boenden, ät gott och aktivera dig på hemmaplan.

Filipstads kommun är rikt på natur- och kulturupplevelser, ofta i anknytning till någon herrgård, camping eller annan boendemöjlighet. Varför inte ta och besöka utsiktstornet vid Big Hill Lodge eller njuta av en vällagad lunch vid Hennickehammars Herrgård? Inne i Filipstad kan du hyra mountainbikes hos Hotell Hertig Karl och ta dig runt i kommunen på cykel.

Kanske är du en inbiten golfspelare eller skulle vilja pröva på att golfa? Då måste du besöka Saxå golfbana. Här kommer inom kort lunchservering öppnas när renoveringen av ”Kolhuset” står klart.

Aktiviteter på sjön

Att spendera tid på vattnet är omtyckt av de flesta. Vill du komma ut på egen hand eller med vänner och familj finns kanoter och kajaker att hyra. Vill du göra hyrningen lite smidigare finns utrustning och nycklar att hämta på Filipstads turistbyrå till kanoterna som finns förtöjda vid Sommaro. Att fiska är också en avkoppling som såväl kan ge spänning när gammelgäddan huggit tag i betet. Fiskekort finns att köpa på Filipstads turistbyrå och ett Turistfiskekort för 46 av kommunens sjöar finns digitalt att köpa via www.visitfilipstad.se Länk till annan webbplats..

En riktigt varm sommardag är ett bad ej att förringa. Möjligtvis en av de bättre platserna att bada på är Djuprämmen, men du kan enkelt hitta någon annan plats att doppa dig i. Vid Munkeberg finns camping och hembygdsgård där du efter ditt bad kan fortsätta svalka dig med en glass eller något gott att dricka. Strax söder om Nykroppa ligger Hättälven, här kan du koppla av vid en härlig, lite mindre, fors som rinner ut i Östersjön. Även vid Asphyttan finns badplats och möjlighet att lära sig mer om det kulturrika området.

Aktivera dig på Kalhyttan Sport- & Fritidsarena

Lockar disc-golf, löpning, mountainbike, rullskidor, utegym och allmänt uteliv? Då ska du ta en sväng till Kalhyttan Sport- & Fritidsarena. Här finns även ställplatser för din husbil så du verkligen hinner med att hitta alla kontroller från ”Hittaut” och ”Naturpasset”.

Upptäck historiska platser

Persberg är rikt på gruvhål, under flera hundra år har här brutits järnmalm, nu ett minne blott. Det ger numer desto äventyrligare spänning på ett säkrare sätt. Här finns naturreservatet Högbergsfältet och gruvingången Tilas Stoll. Utöver stigarna på Högbergsfältet finns flera andra vackra stråk där du kan promenera eller cykla och upptäcka flera gruvhål.

Vandringsleder

Gillar du att räkna och att vandra med familjen? Då kan du leta reda på hur många figurer du kan hitta under din färd på Trollstigen i Lesjöfors. Ett spännande äventyr för både vuxen och barn. I Lesjöforsområdet hittar du även flera andra vandringsleder och kanotleder. Titta in på Filipstads turistbyrå för att få kartor och tips.

Brattforsheden överraskar de flesta besökare med dess spektakulära natur. Här har inlandsisen gjort sitt avtryck på flera olika sätt bland annat med dödisgropar, randdeltan och ett säreget djur- och växtliv. Här finns vandringsleder på flera mil och även välskötta rastplatser och vindskydd som du kan övernatta i. Extra fina områden att besöka inom Brattforsheden är: Geijerdalsmossen, Kittelfältet, Lungälvsravinerna och Svartån.