Filipstads kommun startsida

"Kom närmare" - ny konstutställning i vaccinationsmottagningen i Filipstad

Målat verk med en svart bystsiluett med ögon i färger

Den 28 maj inleds vårutställlningen från Kursdeltagare på Kyrkeruds Folkhögskola. I år sker den inte i ett galleri eller i en samlingslokal utan i lokala skyltfönster.

Ett skyltfönster på Viktoriagatan 3 i Filipstad (vaccinationslokalen, gamla Thomas kläder) har blivit en utställningsyta. Detta är ett initiativ från kursdeltagare på Kyrkeruds Folkhögskola. De insåg att för att kunna genomföra sin årliga vårutställning behövde de, i och med pandemin, tänka om i år. Då uppstod idén om att använda lokala skyltfönster som utställningsfönster.

- Vi har valt att kalla utställningen Kom Närmare för att det är en fras vi sällan använder just nu. Du kan komma så nära du vill, det är tryggt och säkert med konst i ett fönster. Samtidigt som vi för första gången får sprida ut oss över hela Värmland och på så sätt komma närmare hela länet. Kom närmare för att se detaljer, kom närmare Kyrkeruds folkhögskola, kom närmare konsten, och kanske lite närmare ett slut på dessa konstiga tider, säger Tilda Krantz, kursdeltagare.

Från och med den 28 maj fram till den 30 juni kan du ta del av vårutställningen Kom närmare i 13 olika kommuner runt om i Värmland.

Besök regionvarmland.se för mer information om Kom närmare och en karta över alla skyltfönster.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster