Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Video på olika språk: Boka tid för vaccination

Kommunens samhälls- och hälsokommunikatörer på AIE (Arbetsmarknads- och integrationsenheten) berättar här om hur man bokar tid för vaccination mot covid-19. Har du frågor om vaccinationen så kan de hjälpa dig som pratar arabiska, somaliska och persiska/dari.

Eftersom bokningssidorna för vaccination för covid-19 bara finns på svenska, finns här steg-för-steg-guider på arabiska, persiska och somaliska.

Guide på arabiska: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

أحجز موعـد لتلقي اللقاح ضد كوفيد 19 في فيرملاند Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Guide på persiska/dari: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

برای واکسن علیه کوید 19 در استان ، وقت بگیر Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Guide på somaliska: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ballan qabsashada tallaalka covid-19 gobolka Värmland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svenska texten som är översatt:

Boka tid för vaccination mot covid-19 i Värmland

Hej! Jag är samhälls- och hälsokommunikatör på Filipstads kommun. Här får du information om hur du bokar tid för att vaccinera dig mot covid-19.

Alla i Värmland erbjuds vaccin. Läs mer om när det är din tur på webbplatsen 1177.se.

Du behöver boka tid för din vaccination. Du blir vaccinerad på en av Region Värmlands vaccinationsmottagningar. Vaccinationen är gratis.

För att få en tid för vaccination så måste du boka tiden i förväg. Du kan inte gå till vaccinationsmottagningen utan att ha bokat en tid.

Du behöver fylla i en hälsodeklaration och den finns på flera språk på Folkhälsomyndighetens webbplats. Ta med den till vaccinationsmottagningen.

Du kan boka tid genom att logga in på webbplatsen 1177.se och använda e-tjänsterna eller genom att ringa till tidsbokningen på telefonnummer 010-831 80 70.

Det är enklast att boka på webben.

  • Gå in på 1177.se
  • Klicka på "Logga in". Du kan logga in med BankID, mobilt BankID eller Freja eID plus.
  • Under rubriken "Regionen rekommenderar" klickar du på "Regional vaccinationsenhet covid-19".
  • Under rubriken "Våra e-tjänster" klickar du på "Boka tid för vaccination mot covid-19".

Behöver du mer information eller hjälp med att boka en tid så kan du kontakta mig via telefon eller drop-in. Du kan också få hjälp att boka en tid om du saknar e-legitimation.

(I filmen säger de sina telefonnummer och när de har öppet för drop in på arabiska, persiska och somaliska.)

Språkstöd från AIE, Arbetsmarknads- och integrationsenheten

Om filmerna

Filipstads kommun har tagit fram tre filmade steg-för-steg-guider kring hur man bokar tid för vaccination mot covid-19 i Värmland. Filmerna är på arabiska, persiska/dari och somaliska.

Vi har gjort filmerna för att sprida grundläggande information om hur bokning går till. Vi berättar också om att Filipstads invånare kan få stöd på olika språk.

Det man kan få stöd med på AIE (Arbetsmarknads- och integrationsenheten) är information, tips på bra länkar till myndigheter, affischer, foldrar och andra trycksaker.

Vi erbjuder stöd via drop-in-verksamhet på AIE och stöd via särskilda telefonnummer på AIE. Vi erbjuder främst stöd på arabiska, persiska/dari och somaliska.

Saknar man bank-id så kan vi också hjälpa till med att boka en tid för vaccination. Det sker i samarbete med Region Värmland.

Kommunens Arbetsmarknads- och integrationsenhet (AIE) har under hela pandemin dagligen gjort stora insatser med att sprida information om covid-19 på olika språk till våra invånare, då många i vår kommun har annat modersmål än svenska.

Det är viktigt att alla kan ta till sig information om coronaläget, vilka råd och rekommendationer som gäller, samt hur man bokar tid för vaccination.