Filipstads kommun startsida
Translate
Filipstads logotyp

200 gröna jobb skapas i Filipstad

Det norska bolaget The Green Holding Company och Filipstads kommun har tecknat avtal om förvärv av den tidigare Fimek-fabriken på södra industriområdet. Där ska bolaget nu starta produktion av prefabricerade lågenergihus. I samband med förvärvet bildas The Green Factory Sverige AB.

Fastigheten innehåller lokaler för såväl produktion som administration för den planerade svenska och norska verksamheten. Avtalet ger möjlighet till en snabb start av verksamheten och även till senare expansion.

Med investeringen i Filipstad skapas The Green Factory Sverige AB. Bolaget ägs av The Green Holding Company, som arbetar med att producera hållbara lågenergihus. Koncernen arbetar nära fastighets- och projektutvecklare i Sverige, Norge och Danmark och deltar som aktiva ägare i flera utvecklingsföretag.

Bolaget beräknas anställa cirka 200 personer i Sverige, merparten i Filipstad. Företaget räknar med att rekrytera merparten från närområdet.

Green Holding Company är ett norskt bolag med ägarintressen i fastigheter, industri och produktion. Företaget investerar i grön utveckling och deltar i hållbara, sociala och ekonomiska projekt.

Presskonferens
Ytterligare information av planerna ges vid presskonferens på södra industriområdet.
Plats: Industrivägen 7, Filipstad
Tid: Torsdag 5 oktober klockan 13.30

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Styrelseordförande Harald Schioldborg, The Green Holding Company
E-post: hs@thegreen.as
Telefon: +47 922 64 730

Kommunstyrelsens ordförande: Per Gruvberger
E-post per.gruvberger@filipstad.se
Tel +46 70 200 97 89

Senast uppdaterad: 2017-10-04