Filipstads kommun startsida

Europeiska Trafikantveckan 16-22 september

För att uppmuntra till hållbara resor så anordas den Europeiska Trafikantveckan och i Filipstads kommun hålls en tävling på vår facebooksida.

Nu drar den Europeiska Trafikantveckan (European Mobility Week) igång. Den Europeiska Trafikantveckan äger rum den 16–22 september varje år och den är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter.

Varje år har kampanjen ett tema och en slogan.

Årets tema: Mobilitet på många sätt.

Årets slogan: Variera dina resor.

I Sverige står transporten för en tredjedel av utsläppen av växthusgaser. Det beror på att vi har långa avstånd, stort bilinnehav och stora bilar. Kör du din bil hela tiden eller använder du också andra typer av transportmedel? Att cykla, gå, använda kollektivtrafik, samåka är exempel på alternativ till bilen. Man kan även skippa den fysiska resan och spara tid, pengar och miljö genom att ta möten på distans.

Vill du medverka till att nå friskare luft, minskast buller, bättre tillgänglighet för alla trafikanter och bättre trafiksäkerhet? Du kan då undvika att använda bilen när det är möjligt och endast ta bilen när den verkligen behövs.

Tävling: Vinn fina cykeltillbehör

Under trafikantveckan har vi en tävling på vår Facebooksida, hakar du på? Håll koll på Facebook och svara på frågorna och du kan vinna fina cykeltillbehör. Filipstads kommuns facebooksida

Senast uppdaterad: 2018-09-14