Filipstads kommun startsida
Denna funktion använder "Google Översätt" för att maskinöversätta sidan. Filipstads kommun ansvarar inte för korrektheten i översättningen.

Filipstads kommun erbjuder djurägare gräs till djurfoder

På grund av torkan erbjuder Filipstads kommun djurägare ytor för att ta gräs på. (Detta erbjudande är riktat till kommunens djurägare och fodret får inte säljas vidare)

Filipstads kommun äger en del mark. Den mesta jordbruks- och ängsmarken är utarrenderad, men det finns ytor som inte är ianspråktagna! Om du som djurägare vill ta rätt på höet och använda som foder till dina djur, är vi positiva till det. (Observera att erbjudandet inte gäller att låta djur beta på platserna). Vi tar inte betalt för höet och det utgår heller ingen ersättning. Om gräset är lämpligt eller ej avgör du själv, liksom det är ditt ansvar att förvissa dig om att det inte finns stenar, diken, skräp eller avfall som kan skada djuren eller maskinerna.

Anmäl ditt intresse senast 15 juli via vårt webbformulär. Vi behöver ditt namn, din adress, ditt telefonnummer och gärna mailadress. Beskriv också vilken yta du är intresserad av att använda. Om du inte har tillgång till internet går det bra att skicka oss ett brev med informationen till:

Filipstads Kommun
Kommunkansliet
Box 303
682 27 Filipstad

Nedan finns kartor över kommunal mark. Observera att de flesta ytor är utarrenderade. De utarrenderade ytorna omfattas givetvis inte av erbjudandet.

Frågor besvaras av Adam Jönsson 072-734 06 09

Är du markägare och har gräs som du inte ska använda?

Det kan finnas någon djurägare som vill komma i kontakt med dig! Filipstads kommun förmedlar inte själva tjänsten eller överenskommelsen er emellan, men vi anslår gärna dina kontaktuppgifter. Meddela oss via mail kommun@filipstad.se

Markägare som kan ge bort gräs, kontakta dem direkt:

Namn: Gunilla & Mats Jansson, Hektorshyttan, Filipstad Bete alt slåtteräng
Telefonnummer: 070‑221 92 09.
E-post: hektorshyttan2@gmail.com
(OBS! Förr om åren cirka 2 ton max)

Namn: Sofia Karlsson
500 m2 ängsmark i Nordmark där någon gärna får ta reda på gräs till foder eller bete. (Ej inhägnat). Vet dock inget om ifall det är "ätbart".
Äng som varit oanvänd i ca 20 år. Användes för kobete för länge sedan.
E-post: sofia.lotussen@gmail.com

Kartor över områden som ägs av Filipstads kommun:

Kontaktformulär för djurägare som vill klippa gräs på kommunal mark:


Du kan se vilka områden som är kommunägda på kartorna. Ange adress och/eller beskrivning av området du är intresserad att klippa gräs på.

Senast uppdaterad: 2018-07-10