Filipstads kommun startsida
Translate
Filipstads logotyp

Goda skolresultat sätter Filipstad på kartan igen

Filipstads kommun uppmärksammas på nytt för vårt goda skolresultat. Förvaltningschefen Jan-Erik Andrén har nominerats till ett pris som fackförbundet Sveriges Skolledarförbund delar ut.

Sveriges Skolledarförbund delar ut ett pris för att uppmärksamma skolledarnas betydelse för barns och elevers utveckling i alla skolformer, från förskola till vuxenutbildning. Priset ska också lyfta vikten av det goda ledarskapet.

Jan-Erik Andrén, förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i Filipstads kommun var nominerad och kom till final 2018 och hamnade på andra plats. Första priset gick till Västerås.

Jan-Erik Andrén själv är snabb att tona ner sin personliga roll i arbetet och betonar att han är en stolt företrädare för Filipstads skolutvecklingsarbete som elever, lärare, rektorer och politiker har hållit fast vid och utvecklat under många år.

Filipstads kommuns goda resultat inom skolan har tidigare uppmärksammats bland andra svenska kommuner och i olika nätverk som ett gott exempel och vi har de senaste åren hamnat högt upp på listan när SKL (Sveriges kommuner och landsting) har rankat landets bästa skolkommuner.

Senast uppdaterad: 2018-03-13