Filipstads kommun startsida

2020-06-25

Information från Polisen: Ökning av inbrott senaste veckorna

Polisen har uppmärksammat att inbrott har ökat i bostäder och fritidshus de senaste veckorna. Här kommer några tips från dem vad du kan göra i vardagen för att förhindra detta.

Under de senaste veckorna har Polisen uppmärksammat att brotten riktat mot fritidshus och bostäder ökat något i Filipstad. Polisen vill skicka med en förvarning och en möjlighet till att göra egna brottsförebyggande åtgärder. Några tips i vardagen är följande:
  • Informera grannarna även när du är borta en kortare period och be gärna grannar om hjälp med att klippa gräsmattan, tömma postlådan och även lägga sopor i soptunnan. Grannarna kan gärna parkera bilen på uppfarten och så vidare för att bostaden/fritidshuset ska se mer befolkat ut.
  • Lämna inte stöldbegärliga saker, möbler, grillar, trädgårdsmaskiner, med mera, olåsta på uteplatser och tomter.
  • Förvara trädgårdsredskap och stegar inomhus, i låst förråd eller fastlåsta. Detta för att tjuven inte skall använda dem till att krossa fönster med eller bryta sig in i ditt eller grannars hus.
  • Om möjligt installera utomhusbelysning.
  • Och viktigast av allt: glöm inte att låsa dörren och stänga fönster då du lämnar huset.

Mer information om hur man kan göra förebyggande åtgärder i sin bostad går att finna bland annat på polisen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.