Filipstads kommun startsida
Denna funktion använder "Google Översätt" för att maskinöversätta sidan. Filipstads kommun ansvarar inte för korrektheten i översättningen.

Kickoff för "Little history" i Filipstads bibliotek 9 maj 18.00

Little History är ett integrationsprojekt med syfte att arbeta med utbyte istället för välgörenhet. Projektet ska stödja invandrare i deras läsande av böcker och i sitt eget berättande.

Tillsammans med Filipstads, Hagfors och Torsby kommun så startar Riksteatern Värmland litteratur- och biblioteksprojektet Little History.

Little History är ett integrationsprojekt med syfte att arbeta med utbyte istället för välgörenhet. Värmlands tidigare fristadsförfattare Asad Buda är projektledare och projektet genomförs i de tre deltagande kommunernas bibliotek med start december 2017 och kommer genomföras under 2018.

Projektet ska stödja invandrare i deras läsande av böcker och i sitt eget berättande, ta vara på och samla in deras berättelser från tiden innan de tvingats fly. I de olika biblioteken kommer det att vara ett rum eller en sektion där böcker och berättelser kommer ställas ut. Ambitionen är att även dessa platser ska fungera som interkulturella mötesplatser utifrån gemensamma intressen för språk narrativ och litteratur.

Plats: Filipstads bibliotek
Tid: Onsdagen den 9 maj kl 18:00
Fri entré!

Medverkande: Monirah Hashemi, Asad Buda, Khosama Rasheed, Bengt Berg, Leif Persson samt ungdomar från Filipstad.
En föreställning på Dari, Farsi, Arabiska, Svenska och Engelska.

Arrangör: Filipstads kommun och Riksteatern Värmland med stöd av Kulturrådet, Region Värmland och Länsstyrelsen.

Senast uppdaterad: 2018-05-07