Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Kronprinsessparet hälsar till alla anställda och kommuninvånarna

Åsa Hååkman Felth sitter brevid en skärm där Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är aktiv i ett digitalt videosamtal.

Kommunstyrelsens ordförande Åsa Hååkman Felth berättar om mötet med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel gör just nu en digital turné hos alla kommuner. Idag var det vår tur. Åsa Hååkman Felth fick äran att berätta om kommunen och kronprinsessparet hälsade särskilt till alla anställda och invånare.

Åsa berättar:

Jag fick 20 minuter på mig att presentera kommunen och vårt arbete med Corona.

Jag började med Coronainformationen för 2020-2021. Hur vi startade med stabsarbetet med omvärldsanalys, hur vi med hjälp av samhälls- och hälsokommunikatörerna gett språkstöd på arabiska, somaliska, tigrinja och persiska/dari. Vi spelade även in filmer på de olika språken.

Filipstads kommun satsade på lunch för gymnasieelever och presentkort till anställda både till sommaren och till jul. Jag berättade att smittspridningen i kommunen är låg men Värmland som län har den högsta smittspridningen i Sverige just nu.

Jag informerade också om:

  • Våra fina besöksmål, bland annat Nordmark, Nykroppa och Långbans gruvor, Lesjöfors med Trollstigen och museet.
  • Vårt rika föreningsliv vi har inom idrott och kultur med världsmästarna i innebandy Johanna Hultgren och Johannes Larsson och tennisvärldsmästaren Magnus Norman.
  • Våra kulturpersoner Nils Ferlin och Karin Fryxell.
  • Våra fina företag med Barilla (Wasa) och deras satsning på en ny produktionslinje med 700 miljoner, Orkla (OLW) och deras satsningar på chips, Lesjöfors fjädrar och Robust Ståldörrar, samt alla våra fina små och medelstora företag. De fick också berättelsen om hur konstruktören Andersén såg till att stabiliseringsfästena tillverkades av Lesjöfors fjädrar till Öresundsbron.

Jag berättade också om våra satsningar på skola, idrottshall och simhall, där vi i skolan även får nya fina lokaler för särskola och träningsskola. Precis som Kronprinsessans mamma drottningen värnar vi också om barnen.

Kronprinsessparet var intresserade under hela samtalet och hade flera frågor och funderingar under intervjun. De hälsade särskilt till alla anställda och Filipstads kommuns invånare.