Filipstads kommun startsida
Translate
Filipstads logotyp

Kulturstipendiaterna och nytänkarna fick sina utmärkelser

Årets kulturstipendiater och nytänkare fick ta emot sina utmärkelser i samband med Kommunfullmäktiges sammanträde den 14 december 2017.

Kommunen gratulerar alla vinnare som tilldelades utmärkelser för att ha utvecklat sin arbetsplats eller varit verksam inom kultur och fritid.

Höstens "nytänkare"

Varje höst och vår delar kommunen ut ett Nytänkarpris till anställda som har förbättrat sin arbetsplats på något sätt.

Förskolan Villekulla fick kommunens utmärkelse "Nytänkare" för sitt arbete med matematiska begrepp och språkutveckling i närmiljön.

Arbetsmarknads- och integrationsenheten (AIE) fick kommunens utmärkelse "Nytänkare" för sitt arbete med integration med kulturmiljö som resurs - ett projekt i Långban som nådde ända in i regeringens budgetproposition!

Kulturstipendierna

Jan Kruse fick kommunens Ferlinstipendium för att på ett föredömligt sätt ha sammanställt och skildrat gruvfältens långa historia i sina böcker och med detta fört vår historia vidare till kommande generationer.

Filipstads Bergslags hembygdsförening fick kommunens folkrörelsestipendium för sitt arbete med att synliggöra och lyfta fram Filipstads historia för en bred allmänhet.

Emma Eriksson fick kommunens jubileumsstipendium för sina insatser inom både fotboll och skidåkning.

Julia Nyquist fick kommunens jubileumsstipendium för sitt mål med att komma in i landslaget i taekwondo och för sin insats som tränare för barn och ungdomar.

Sarah Theveny som är 7 år och redan utgiven författare fick ta emot Kultur- och föreningsutskottets speciella utmärkelse.

Lars-Göran Petterson kunde inte närvara men fick föreningsstipendiet för sina fantastiska ledaregenskaper och sitt stora engagemang för Kalhyttan.

Fler bilder finns på kommunens Facebooksida.

Senast uppdaterad: 2017-12-15