Filipstads kommun startsida

2020-05-28

Mimmie blev årets handledare inom Vård- och omsorgscollege

Eleven Felicia Lilja och handledaren Mimmi Svensson vid Åhrlundsgården i Nykroppa

Vård- och omsorgsprogrammet på Spångbergsgymnasiet har inom ramen för Vård- och omsorgscollege utsett årets handledare för första gången.

Eleverna på utbildningsprogrammet har fått lämna in förslag på vem de tycker ska utses till årets handledare och de har fått motivera det skriftligt. Sedan har de gemensamt kommit överens om vem som ska utses.

Den som blev utsedd är Mimmie Svensson som är undersköterska och jobbar i Nykroppa. Hon blev nominerad av eleven Felicia Lilja, som går Vård- och omsorgsprogrammen årskurs 2 på Spångbergsgymnasiet.

Hon uppmärksammades med blommor, tårta och ett diplom på sin arbetsplats den 28 maj.

Hon kommer även att bli nominerad till Årets handledare inom regionalt Vård- och omsorgscollege och kan sedan eventuellt gå vidare till den nationella nomineringen, där Årets handledare utses en gång varje år.

Ur nomineringen beskrivs det att Mimmie är duktig på att handleda en elev på ett pedagogiskt sätt, är en duktig undersköterska och utvecklat sin elev både inom yrkeslivet och i personliga livet.

Hon är noggrann/glad/empatisk/rolig och står för det hon gör och säger, samt sätter alltid andra först. Redan från första dagen visar hon praktikanter omtanke och har ett bra bemötande samt visar alla egenskaper en undersköterska ska ha.