Filipstads kommun startsida

Nationaldagsfirande och Filibjur ställs in 2021

Filibjurbävern med massa människor i bakgrunden

På grund av coronaläget flyttas flera av våra traditionsenliga evenemang till nästa år. Här är en sammanfattning.

Konstrundan 29-30 maj

Konstrundan kommer att arrangeras runt om i kommunen.

Nationaldagen 6 juni

Filipstad brukar ha ett riktigt stort nationaldagsfirande i två hela dagar 5-6 juni. På grund av coronaläget är firandet inställt i år.

Filibjurveckan

Filibjurkommittén, som är huvudarrangör för Filibjurveckan och består av representater från Filipstads kommun och FFIS Filipstadsföretag i samverkan, tog den 20 maj beslut om att det inte blir något Filibjurprogram som helhet 2021. Vi satsar på ett större Filibjurprogram med fler aktiviteter 2022 istället.

Vissa arrangemang planeras ändå att arrangeras under perioden då Filibjurveckan är (sista veckan i juli) men de anordnas främst av föreningar. Exempelvis fisketävlingar, simtävlingen Ferlindoppet och aktiviteter vid hembygdsföreningar. Vad som kan ordnas beror på hur smittspridningen ser ut under sommaren.

Monitor battle

OCR-loppet Monitor battle i juli är inställt och flyttat till 2022.

Sommarlovsaktiviteter för barn och unga 6-15 år

Vi har fått pengar för sommarlov, höstlov och jullov av staten. Föreningar kan söka pengar till sommarlovsaktiviteter fram till 23 maj. Aktiviteterna kommer att vara gratis att delta på. Ett program kommer finnas här på kommunens hemsida.

Förutom föreningarnas aktiviteter så kommer Filipstads kommun också att ordna aktiviteter för barn och äldre under sommaren. Exempelvis digital tipspromenad och andra utomhusaktiviteter.

Filipstadsambassadören

Nuvarande ambassadören Jan Scherman blir kvar ett år till.

Konstutställning

Konstutställningar pågår i vaccinationsmottagningen för covid-19, i Thomas kläders gamla lokal.

Oxhälja

Filipstads stora marknad kan inte anordnas i år. Oxhäljakommittén ansvarar för frågor om marknaden.

Gratis marknadsföring via Visit Filipstad

Alla evenemang som sker i kommunen marknadsförs kostnadsfritt via Visit Filipstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Välkomna att kontakta Filipstads turistbyrå: 0590-613 54, turism@filipstad.se