Filipstads kommun startsida

Pensionärer lär sig mer om den digitala världen med "Mer digital".

Filipstads kommun bjuder in de som är 65 år eller äldre till ett av tre tillfällen där de får lära sig mer om och inspireras av det digitala samhället. Elever i årskurs 7 och 8 kommer hjälpa till att lära ut till deltagarna.

Hur gör man egentligen när man ringer ett videosamtal? Hur söker man efter information på Internet? Hur skaffar man en egen e-postadress? Och hur fungerar sociala medier?

Filipstads kommun bjuder in de som är 65 år eller äldre som bor i Filipstads kommun till ett av tre tillfällen där de får lära sig mer om och inspireras av det digitala samhället. Inbjudningar har skickats som brev.

Högstadieelever i kommunen kommer att guida deltagarna med stöd av anställda i Filipstads kommun. Datorer finns på plats men deltagarna får givetvis ta med sig egen laptop, telefon och/eller surfplatta och passa på att ställa egna frågor.

Anmälan för deltagare 65 år och äldre

Antalet platser per tillfälle är begränsat så det är först till kvarn som gäller. Vi bjuder på fika. Självklart är allt kostnadsfritt.

Plats: PH-center Filipstad, Kungsgatan 7
Datum: 23, 24 eller 25 september
Tid: Klockan 16.00 – 19.00
Anmälan: Anmälan sker till kommunens växel på telefon 0590-611 00. Uppge att du anmäler dig till "Mer Digital".

Anmälan för elever som guider

Elever som går i 7:an och 8:an är inbjudna för att hjälpa deltagarna och svara på frågor. Mer information och anmälan för dig som är elev finns på filipstad.se/merdigitalung. OBS! Vi har nu fått in alla guider som behövs.

Anmälan för handledare

De som jobbar på Filipstads kommun är inbjudna att hjälpa till som handledare till eleverna och deltagarna. Mer information och hur man anmäler sig finns på Filipstads kommuns intranätlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer Digital är ett samarbete mellan Filipstads kommun, Telia och Region Värmland.