Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Stjärnskolan fyller 1 år

Chokladtårta i bitar på assietter med glittriga dekorationer på bordet

Hipp hurra för Stjärnskolan som idag den 10 januari fyller 1 år!

Filipstads nyaste skola Stjärnskolan invigdes för ett år sedan. Första skoldagen var den 10 januari 2023. Den dagen startade klockan 8.15 med samling på skolgården. Cirka 300 spända och ivriga elever från förskoleklass till årskurs 3 tog då klivet in i Filipstads nybyggda skola.

Vi firar 1 år!

Året som gått i vår nya fina skola har fungerat väldigt bra. Personalen är nöjd med året och har pyntat och fixat med tårta på skolans allra första födelsedag. Allt för att det ska bli en extra festlig och rolig dag tillsammans med barnen!

Om Stjärnskolan

Stjärnskolan har undervisning för elever i grundskolan F-3, anpassad grundskola F-3 och träningsskola 1-9. Skolan har ett fritidshem. På skolan går det cirka 300 elever och cirka 50 anställda.

Skolan ligger centralt i Filipstad, på ett område där det har stått en skola tidigare. Stjärnskolan ersatte Strandvägsskolan som inte längre är i bruk.

Skolan har tre plan. På det första planet finns gemensamma utrymmen med bland annat matsal och mottagningskök. På taket finns solceller.

Stjärnskolan är en skofri skola med god innemiljö och välplanerade ytor för undervisning och kreativitet. I mitten av skolan finns det stora öppna ytor för samvaro och fritids.

Intill skolan ligger Filipstads sporthall, som också är nybyggd och invigdes den 7 oktober 2022.