Filipstads kommun startsida

Upplevelser i vår kommun i sommar

En skön sommar önskas alla kommuninvånare! Alla besökare och turister hälsar vi varmt välkomna till Filipstads kommun!

I Filipstads kommun finns mycket att uppleva och göra i sommar. Här kommer några tips!

Muséer

Ett besök på våra museer är en resa i tiden och en upplevelse som dröjer kvar. Bland annat tar Lesjöfors museum med dig på en resa som speglar brukets och samhällets mer än 300-åriga historia. Det är ett arbetslivsmuseum utöver det vanliga, omtyckt av hela familjen. Du som har barnen med dig, missa inte att gå Trollstigen strax intill museet.

Det pågår också sommarutställningar i Långban och på Museet Kvarnen. Mer information finns på Visit Filipstad

Gruvor och historia

Upptäck vår gruvhistoria genom att göra ett besök i en gruva eller hytta. Tilas stoll på Högbergsfältet är ett populärt resmål - och även Instagramvänligt för den fotosugne. Järnets dag blir det i Storbrohyttan även i år. Mer information finns på Visit Filipstad

Hembygdsgårdar, caféer och vacker natur

Hembygdsgårdarna som ligger så vackert i kommunen lever upp sommartid och är väl värda ett besök. På flera ställen är det våffel-café sommartid. Fika på andra ställen finns det också att ta sig tid till. Många kyrkor är vackert belägna och kan ge tid till lugn och ro. Naturreservat har vi flera av olika karaktär. En vandring på Brattforsheden, med sin unika natur och växtlighet samt närhet till det gamla krigsflygfältet, kan vi varmt rekommendera. Mer information finns på Visit Filipstad

Ferlin och bröderna Ericsson

Nils Ferlin, som sitter på sin bänk vid Skillerälven, är väl sammanknippad med Filipstad och är ett måste att besöka för dig som gästar oss. På Museet Kvarnen har han även ett eget museum. Bröderna John och Nils Ericsson är födda i Långban och blev båda framgångsrika i Sverige och utomlands. I mausoleumet på östra kyrkogården i Filipstad är John Ericsson begravd. I augusti är det John Ericsson-dagen och Sverige-Amerika-dagar vid Kyrkviken. Mer information finns på Visit Filipstad

Bio, loppis och annat

Folkan kör bio som vanligt i Filipstad. Det finns också loppisar för den som vill fynda. Andra evenemang i sommar är Packmopedsturnén som stannar till vid Hennickehammar, Bennydagen i Motjärnshyttan, Rämmendagarna, Värmlandsvisans dagar i Nordmark, Bondbönedagen i Pardis med mera. Mer information finns på Visit Filipstad

Gratis sommarlovsaktiviteter för barn och unga 6-15 år

För kommunens barn och unga anordnas gratis aktiviteter hela sommaren. Detta är möjligt tack vare att föreningar har ansökt om pengar för att ordna roliga saker att göra. Här listas alla sommarlovsaktiviteter.

Filibjurveckan 20-28 juli

Filibjurveckan är vår årliga turist- och festvecka i kommunen. I år är den mellan lördag 20 juli-söndag 28 juli. Vi gästas av bland annat Theoz, Robin Bengtsson och Matz Rogers. Det blir fisketävlingar, matmarknad, motordagar och mycket annat! Här är hela Filibjurprogrammet.

Fritidsbanken åker ut på turné v 27-28

Fritdsbanken, som är som ett bibliotek där du kan hyra fritidsprylar, åker ut på turné med roliga saker att göra. Då väntar dessa aktiviteter. Häng med!

Boka en måltidsupplevelse i skogen på Kittelfältet

Kittelfältet erbjuder en unik måltid i skogen.

Evenemang, sevärdheter, besöksmål, boende, mat och fika - Visit Filipstad

På turistinformationens sida Visit Filipstad - www.visitfilipstad.se - finns många besöksmål och tips samlade. Hoppas du kommer hitta något intressant!

Händer något mer i kommunen så hör av er för gratis marknadsföring på Visit Filipstad! De som vill stå med där är välkomna att kontakta Turistbyrån på turism@filipstad.se eller 0590-613 54.

Trevlig sommar!

Senast uppdaterad: 2019-07-05