Filipstads kommun startsida
Denna funktion använder "Google Översätt" för att maskinöversätta sidan. Filipstads kommun ansvarar inte för korrektheten i översättningen.

Vad skulle du göra om din vardag vänds upp och ner?

I hela Sverige hålls Krisberedskapsveckan den 28 maj-3 juni. Då ordnas aktiviteter och du får också hem en broschyr i brevlådan.

I hela Sverige hålls Krisberedskapsveckan under vecka 22, den 28 maj-3 juni. Det är en vecka för att få de svenska hushållen att fundera över hur man klarar sig om till exempel extremt väder slår ut elen och andra krissituationer. Det anordnas aktiviteter i hela landet och en broschyr "Om krisen eller kriget kommer" skickas ut till alla hushåll.

Aktiviteter i Filipstads kommun

Kommunen ordnar flera aktiviteter denna vecka tillsammans med Filipstads Lottakår, bland annat dessa i Lesjöfors och Filipstad:

 • Informationsträff i Lesjöfors på Coop Konsum torsdag 31 maj 16.00-19.00
  Kommunens säkerhetssamordnare och informatör finns på Coop Konsum i Lesjöfors för att svara på frågor om broschyren "Om krisen eller kriget kommer". Du kan också svara på tipsfrågor med chans att vinna en krislåda.
 • Öppet hus i gamla ledningscentralen i Filipstad lördag 2 juni 10.00-14.00
  Guidad visning i kommunens gamla ledningscentral. Goodie bags och gratis fika. Information om broschyren "Om krisen eller kriget kommer". Svara på tipsfrågor och vinn en krislåda. Plats: bergrummet nedanför Spångbergshallen vid förskolan Lyckan i Filipstad.

 • Spela spelet "Klarar du krisen?" på Filipstads bibliotek.
  Onsdag 30 maj och måndag 4 juni 13.30

  Kom till Filipstads bibliotek och spela spelet "Klarar du krisen?". Filipstads Lottakår finns på plats för att spela och prata om krisberedskap.

”Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?”

”Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?” Detta är budskapet under årets kampanjvecka och det ska väcka tankar om den egna beredskapen och ansvaret för att klara vardagen om viktiga samhällsfunktioner plötsligt inte fungerar som vi är vana vid. Vad gör du till exempel om elen försvinner eller om det blir en översvämning? Läs mer om krisberedskap här.

Broschyren "Om krisen eller kriget kommer"

Broschyren Om krisen eller kriget kommer skickas ut till din brevlåda under Krisberedskapsveckan 2018. Den skickas ut av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) till alla 4,8 miljoner hushåll.

Man kan också ladda ner broschyren på flera språk på www.DinSakerhet.se (MSB:s webbplats för allmänheten).

Varför skickas en broschyr ut till alla hushåll just nu?

Utskicket görs på uppdrag av regeringen som vill att vi alla ska bli bättre förberedda på att hantera allt från allvarliga olyckor och extremt väder till it-attacker och ytterst krig.

Senast uppdaterad: 2018-05-25