Filipstads kommun startsida

Vinn en cykelväska under Trafikantveckan 16-22 september

För att uppmuntra till hållbara resor så anordas den Europeiska Trafikantveckan varje år. I Filipstads kommun hålls en tävling kring att gå och cykla.

Nu drar den Europeiska Trafikantveckan (European Mobility Week) igång. Trafikantveckan äger rum den 16–22 september varje år i Europa. Syftet är att uppmuntra till hållbara resor och transporter.

Årets tema: Säker trafik till fots och på cykel

Tävling: Vinn en cykelväska

Under trafikantveckan har vi en tävling där du kan vinna en cykelväska med praktiska fack för dina saker och din mobiltelefon. Varje dag måndag till fredag 16-20 september publiceras en fråga här på hemsidan och på Filipstads kommuns facebooksida. 

Skicka rätt svar till kommun@filipstad.se eller svara på Facebooksidan. Tävlingarna pågår fram till söndag 22 september. På måndag 23 september utses 10 vinnare. Lycka till!

Tävling måndag 16 september

Här i den branta Abborrbacken i Filipstad, som kallas för ”det lutande planet”, gillar många att motionera. Här kördes också cykeltävlingen Gruvloppet fram till år 2002. Abborrtjärnen intill är ett populärt ställe att gå och cykla kring.

Mejla kommun@filipstad.se ditt bästa tips på en plats i vår kommun som du tycker är fin och bra att gå eller cykla på, så är du med i vår utlottning av praktiska cykelväskor.

 

Tävling tisdag

Publiceras 17 september

Tävling onsdag

Publiceras 18 september

Tävling torsdag

Publiceras 19 september

Tävling fredag

Publiceras 20 september

Tävlingen arrangeras av klimat- och energirådgivaren och informationsavdelningen på Filipstads kommun.

Senast uppdaterad: 2019-09-16