Filipstads kommun startsida

Boka en måltidsupplevelse i skogen på Kittelfältet

På flera natursköna platser i Sverige finns bord placerade för att locka besökare till den svenska naturen för att få en måltidsupplevelse. Ett av borden finns på Brattforshedens naturreservat Kittelfältet.

Att laga hälsosam mat behöver inte vara komplicerat och tråkigt. Naturlig och hälsosam mat tillagad i naturen på egenhändigt insamlade råvaror blir dessutom extra god! Därför har Sverige nu förvandlats till världens största gourmetrestaurang.

Detta är en del av Visit Sweden och svenska turistregioners kampanj "The edible country". I Värmland kan du boka bord vid Kittelfältet, som ligger i naturreservatet vid Brattforsheden, strax utanför Filipstad. 

Kampanjen "The edible country" ska skapa uppmärksamhet utomlands och marknadsförs i Tyskland, Frankrike, Storbritannien och USA. Läs mer om The edible country.

Boka bordet onsdagar och söndagar maj-september

Varje onsdag och söndag maj-september 2019 kan du boka bordet på Kittelfältet. Det är gratis att boka platser och det ingår recept. Det går också att boka matlagningskit som innehåller allt som behövs för att kunna laga till en meny bestående av naturens egna råvaror. Inga matvaror ingår.

Boka bordet för en gourmetmåltid av Saxå bruk

Saxå Bruk arrangerar måltider med en kock vid bordet på Kittelfältet under åtta tillfällen i sommar. Dessa kan bokas av grupper på upp till 12 personer. Tillfällen som kan bokas är mellan 14 juni och 31 augusti. I priset ingår Saxå Kafferep vid ankomst, busstransport tur och retur, middag vid bordet på Kittelfältet, boende i dubbelrum, samt frukost. Läs mer på https://saxabruk.com/bordet/