Filipstads kommun startsida

2020-02-04

Landshövding Georg Andrén besökte Filipstad

Landshövdingen är just nu på turné hos Värmlands kommuner. Tisdagen den 4 februari 2020 kom han till Filipstad.

Värmlands landshövding Georg Andrén är på rundresa till länets 16 kommuner. Med på resan är även länsråd Johan Blom.

Fokus på utveckling och möjligheter

Fokus ligger bland annat på näringsliv och arbetsliv och samtal om vad vi kan göra tillsammans för att bidra till sysselsättning, tillväxt och utveckling i länet.

– Jag ser verkligen fram emot att få åka ut i länet, möta människor, besöka företag och annan verksamhet med fokus på utveckling och möjligheter, säger landshövding Georg Andrén.

Företagsbesök i Filipstad

Vid tisdagens besök i Filipstad planerade kommunen ett program med två företagsbesök, på OLW och Filipstads elbyrå. Kommunens ledningsgrupp berättade även om Filipstads kommuns historik och nuvarande situation. Förmiddagen avslutades med lunch på Hotell Hertig Karl.

Om Georg Andrén

Regeringen har utsett Georg Andrén till landshövding i Värmlands län. Georg Andrén var mellan åren 2014 och 2017 Sveriges ambassadör i Centralamerika. Georg Andrén har tidigare innehaft flera chefsuppdrag på bland annat Sida, Sveriges riksbank och Utrikesdepartementet.

Hans förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Värmland gäller från och med 9 december 2019 till och med 31 januari 2025.