Filipstads kommun startsida

Lyckat projekt där skolungdomar visade seniorer den digitala världen

Filipstads kommun bjöd in de som är 65 år eller äldre för att lära sig mer om det digitala samhället. Elever i årskurs 7 och 8 var lärare dessa dagar 23-25 september 2019.

Hur gör man egentligen när man ringer ett videosamtal? Hur söker man efter information på Internet? Hur skaffar man en egen e-postadress? Och hur fungerar sociala medier?

Filipstads kommun bjöd, i samarbete med Telia och Region Värmland, in de som är 65 år eller äldre som bor i Filipstads kommun till ett av tre kurstillfällen på PH-center. Detta skedde i projektet "Mer digital" där högstadieelever i kommunen guidade deltagarna med stöd av anställda i Filipstads kommun. 

Cirka 200 nyfikna seniorer kom för att lära sig mer och inspireras av det digitala samhället. Det blev många givande samtal mellan ungdomar och seniorer under de tre dagarna.

Vi vill sända ett stort tack till alla våra fantastiska ungdomar som visade så stort engagemang. Även tack till alla äldre som deltog.

Filipstads bibliotek kommer framöver att erbjuda teknikstöd på måndag och onsdag eftermiddagar för dem som har frågor och är intresserade av att lära sig ännu mer.