Filipstads kommun startsida
Translate
Filipstads logotyp

Mata inte fåglarna i Filipstads centrum

I Filipstads tätort finns det gott om änder, måsar och andra fåglar. Var vänlig och mata inte fåglarna.

Många upplever fåglarna i stadsmiljön som störande på grund av sitt skränande och sin närgångenhet. Nu på sommaren hittar fåglarna mat i naturen. Men även i stadsmiljön finns det många tillfällen för fåglarna att hitta mat.

Filipstads kommun uppmanar allmänheten att inte mata fåglar i centrum för allas trevnad

Gatuavdelningen i Filipstads kommun har satt upp skyltar om att det är förbjudet att mata fåglarna i Filipstads centrum. Genom matning blir fåglarna vana vid människor och kan då bli mer närgångna. Matningen ger upphov till störningar för närboende och uteserveringar då fåglarna skriker och smutsar ner. Som sagt, fåglarna klarar sig på sommaren mycket väl utan matning.

Alla kan vi bidra med något

Vi behöver alla hjälpas åt för att hålla problemet med fåglar borta så gott det går. Tillsammans kan vi hålla rent och fint!

Matrester, glass- och godispapper och dylikt behöver kastas i papperskorgar så parker och gator hålls rena. Då blir det inte lika lätt för fåglarna att hitta vårt skräp. Restauranger, caféer och andra uteserveringar måste vara uppmärksamma på att plocka in tallrikar med matrester så snabbt som möjligt för att undvika invasion av fåglar.

Du kan läsa mer om fåglar och andra djur under rubriken Problem med fåglar.

Senast uppdaterad: 2017-07-04