Filipstads kommun startsida
Translate
Filipstads logotyp

UKM-festival för ungdomar 13-20 år

© Selena van der Horst/UKM Sverige.

UKM (Ung kultur möts) är en mötesplats för kreativa unga. Om du är mellan 13 och 20 år är du välkommen att vara med. Ställ ut foton, gör konster med jojo eller dansa K-pop. Allt som kan visas i en utställning eller på en scen har en given plats i festivalen.

Utställning.

Gör du smycken? Målar du tavlor? Drejar du krukor? Slöjdar du fiskedrag? Vad du än skapar får du möjlighet att visa det i ett schysst utställningssammanhang.

Scen.

Ta chansen att uppträda med bra ljud och snyggt ljus. Scenen är din i fem minuter, oavsett om du vill spela, dansa, slå volter eller lösa Rubiks kub.

Från hemstaden till riksfestivalen.

Börja med att anmäla dig till festivalen i din kommun. Efter det kan du bli en av deltagarna som får representera din lokala festival på länsfestivalen. Där får du möta andra unga i olika workshops och en större publik. Därefter kan du få chansen att representera ditt län på riksfestivalen.

Crew.

Genom att vara värd för festivalen, eller hjälpa till med arrangemanget på annat sätt, är du med och skapar en upplevelse värd att minnas. En grym erfarenhet som får dig att växa och dessutom passar fint i CV:n.

Workshops.

Vem vet vad ett filmkollektiv och cosplay har gemensamt? Låt dig inspireras av andra konstformer och lär känna nya människor.

Festival i Filipstad

Festivalerna är indelade i kommun-, läns- och riksfestival. Målgruppen är ungdomar i åldern 13-20 år som vill visa sitt uttryck för en publik eller vara med som funktionär eller arrangör.

Datum: 16 mars 2018

Tid för publik: 17:00

Plats: Ungdomens hus, Hantverksgatan 7, Filipstad

Kontaktperson: Mohammadreza Pakmehr, 070-328 21 03

Anmälan för deltagare senast 7 mars

Anmäl dig nu! Så ses vi på årets grymmaste festival!

Senast uppdaterad: 2018-03-02