Filipstads kommun startsida
Translate
Filipstads logotyp

Gatukonstfestivalen Artscape kommer till Filipstad - vår konstnär är utsedd!

Fotograf: Fredrik Åkerberg och Remington Andersson

Vill du vara med och skapa gatukonst i Filipstad? Artscape leder workshops i sommar och pryder Filipstad med ny offentlig konst.

I sommar skapas ett fantastiskt konstverk som kommer vara väl synligt för alla som passerar Filipstad. Men även du kan vara med och skapa fler gatukonstverk.

ARTSCAPE 2017 VÄRMLAND är en gatukonstfestival och Skandinaviens största projekt inom urbankonst någonsin - sett till både antalet deltagare, antalet åskådare och geografiskt.

Tio Värmlandskommuner deltar och Filipstads kommun är en av dem. Vid projektets slut kommer Filipstad att prydas med flera nya konstverk på offentlig plats.

Filipstads del i Artscape kommer att pågå 24-28 juli 2017!

  1. Yash målar ett offentligt konstverk på väggen vid genomfarten i Filipstad, Hertig Karlsgatan 22A.
  2. Workshop 27 juli vid Leko-huset. Välkommen att delta! Inga förkunskaper krävs.
  3. Konstverk målas i tunneln mellan Lilltorget och galleriaparkeringen. (Deltagandet arrangeras av fastighetsägaren.)

Nu är det klart vilken konstnär som kommer till Filipstad!

Konstnären som kommer hit är svensk och heter Yash - en mycket duktig och internationellt erkänd muralmålare vars stil kännetecknas av porträtt och djur i fundersamma scenarios. Under festivalen kommer han att måla en bild på västra gaveln på Hansahuset mot riksväg 63 (vid gamla ICA-parkeringen på genomfarten i Filipstad). Läs mer om Yash på http://www.yashone.se/

Kom och delta i en rolig workshop 27 juli!

I sommar kan du vara med och skapa urbankonst i Filipstad. Artscape håller i workshops där allmänheten får vara med och skapa offentliga konstverk. Erfarenhet och ålder spelar ingen roll, alla får vara med! Tiden är 27 juli klockan 10.00-15.00. Plats är Lekohuset på Viktoriagatan i Filipstad (i närheten av busstationen). Välkomna!

Läs mer om ARTSCAPE 2017 VÄRMLAND:
www.artscape.se
www.facebook.com/artscape.se/

Artscape är en geografiskt obunden ideell organisation som genomför kulturprojekt inom gatukonst/urbankonst. 2014 genomförde Artscape Sveriges första gatukonstfestival någonsin i Malmö. Förra året blev Göteborg skådeplatsen för Skandinaviens hittills största gatukonstfestival - ett unikt projekt som involverade samtliga av stadens tio stadsdelar.

ARTSCAPE 2017 VÄRMLAND genomförs med ekonomiskt stöd från kommunerna, Region Värmland och PostkodLotteriets Kulturstiftelse.

2017-04-11

Senast uppdaterad: 2017-07-13