Filipstads kommun startsida
Translate
Filipstads logotyp

Geologins dag på Bergsskolan 10 september

Bergsskolan har öppet hus under Geologins dag den 10 september med ett program som i första hand vänder sig till barn och ungdomar med intresse för spännande ”stenar”. Även vuxna är såklart välkomna.

Att ta vara på och förädla barns och ungdomars intresse för våra värdefulla naturtillgångar är en angelägen samhällsuppgift, som ligger helt i linje med Bergsskolans snart 200-hundraåriga tradition som lärosäte för undervisning om mineral och dess industriella användning.

Programpunkter och hålltider:

Öppnar 10.00 och stänger 15.00

Under hela dagen kommer det att finnas möjlighet att få en visning av skolans unika samling av mineral, ädelstenar och bergarter Samlingen innehåller cirka 24 000 stuffer från hela världen.

Vi kan under dagen hjälpa till med en första bedömning (identifiering) av stuffer som tas med till skolan. Vi kommer att prioritera barn och ungdomar.

Besökarna får delta i en mineraltävling

11.00 Bergsskolans geologiprofessor kommer att hålla en populärvetenskaplig föreläsning kring temat ”Vad gör en geolog?”

13.30 genomförs ett spännande försök med flytande kväve.

14.30 Prisutdelning

Alla barn och ungdomar som besöker skolan under geologins dag kommer att få ta med sig ett minne i form av en fascinerande svavelkiskristall i form av en naturligt formad kub.

www.bergsskolan.se

Senast uppdaterad: 2016-09-06