Filipstads kommun startsida

Grattis till årets kulturstipendiater!

Stipendiaterna för förenings-, folkrörelse-, Ferlin- och jubileumsstipendiet 2018 är utsedda. Grattis till er alla!

Föreningsstipendiet

Föreningsstipendiet, 5 000 kronor, tilldelas Johan Gjermandsen. Johan är en stor drivkraft inom Lesjöfors IF Fotbollssektion. Det arbete som han och föreningen utför gör att alla som vill kan delta på lika villkor.

Folkrörelsestipendiet

Folkrörelsestipendiet, 5 000 kronor, tilldelas FFIS. Filipstadsföretag i samverkan står bakom de flesta arrangemang som får folk att trivas i vår stad. Mycket arbete sker i det tysta och ger resultat för allmänheten.

Ferlinstipendiet

Ferlinstipendiet, 10 000 kronor, tilldelas Kulturföreningen Kulörta Lyktor. För föreningens idoga arbete med att sprida Ferlin, inte bara i Sverige utan även till våra utländska besökare.

Jubileumsstipendiet

Jubileumsstipendiet fördelas på tre stipendiater som erhåller 3333 kronor vardera:

Jacqueline Löfqvist - För aktivt deltagande i motocross där hon nått framgångar. Hon är även verksam inom taekwondon där hon både tränar och är ledare, och där hon snart kommer att gå upp och gradera för det högsta ungdomsbältet.

Rasmus Strand - Rasmus har ett brinnande intresse för sin sport taekwondo, där han är aktiv både som tränare och som utövare. Han har nått fina framgångar med första- och andraplaceringar i svenska cuperna och ska gradera till svart bälte.

Royal Age - Bandet består av fyra medlemmar som alla brinner för musiken. Gruppen tillbringar mycket tid tillsammans i Nordmark där de har tillgång till en replokal. När Royal Age uppträder sprider de glädje och visar sammanhållning.