Filipstads kommun startsida
Translate
Filipstads logotyp

Inbjudan till prisutdelning och säsongsöppning i Långban 10 juni

Långban kommer att få utmärkelsen Årets Industriminne 2017. Samtidigt öppnar gruv- och kulturbyn för säsongen med vernissage av årets sommarutställning.

"Årets Industriminne 2017"

”Långban gruv- och kulturby tilldelas utmärkelsen Årets industriminne 2017 för ett nyskapande sätt att använda en industriell kulturmiljö som en resurs i arbetet med aktuella samhällsutmaningar.” Utsett av Svenska industriminnesföreningen

Klockan 11.00 den 10 juni är du välkommen på prisutdelning och säsongsöppningen i Långban.

Workshop & aktiviteter

Dagen avslutas med en workshop för aktörer med olika intresse för Långban eller liknande kulturmiljöer och deras samspel med samhällsutvecklingen i stort. Träffas för att lyfta olika perspektiv och planera vad som kan göras.

För dem som vill så erbjuder vi under hela programtiden barn- och familjeaktiviteter på flera språk.

Anmälan

Var god och anmäl ditt deltagande genom att följa länken och fylla i formuläret. Lunchen är kostnadsfri för anmälda deltagare. Länk till anmälan

Program

11.00-11.35 Prisutdelning i Trädgården vid John Ericsongården.

Introduktion till dagen med Per Gruvberger, kommunstyrelsens ordförande Filipstad och Susanne Olsson, stf museichef, Värmlands Museum. Priscermoni med tal Jan af Geijerstam, ordf Svenska industriminnesföreningen, Kenneth Johansson, landshövding Värmland, Qaisar Mahmood, avdelningschef kulturmiljöavdelningen Riksantikvarieämbetet.

11.45-12.45 Lunchseminarium i Kalassalen.

Lunchbuffé serveras i kalassalen. Kostnadsfritt för inbjudna gäster. För övriga kostar den 100 kr. Betalas på plats. Lunchtalare: Qaisar Mahmood, avdelningschef kulturmiljöavdelningen Riksantikvarieämbetet.

13.15-13.45 Vernissage - ”Ande och materia” i Långban Moderna.

Sara Lundkvist, Jesper Nyrén, Frida Tebus. Mingel med kaffe och tårta.

14.00-16.00 Workshop Kulturmiljöernas samspel med samhällsutvecklingen i Kalassalen.

En workshop för olika aktörer med intresse för att engagera sig i och utveckla kulturmiljöarbetet. Olika talare ger korta inspel ur sina respektive perspektiv. Det finns utrymme för samtal och nätverksbygge. En del av workshopen leds av RISE Interactive och Another tomorrow som är två forsknings- och innovationsinstitut som jobbar med social innovation. Tanken är att tillsammans både skapa en idébank och att kunna knyta kontakter kring konkreta planer!

Inspel av bland annat: Yasmin Adam Isaaq Somaliska kvinnoföreningen, om Eid-Al-Fitr i Långban, Lena Thor Byggnadsantikvarie, Magdalena Tafvelin Heldner SIM/Tekniska Museet, Hans Lundberg Turism Filipstads kommun, Rima Shams Al-Deen Ugarit, syriska kvinnoföreningen i Filipstad.

> Affisch för utskrift (pdf, 2 MB)

Senast uppdaterad: 2017-06-08