Filipstads kommun startsida
Translate
Filipstads logotyp

Klass 1B på Strandvägsskolan har utställning på biblioteket

Den 18 maj börjar en utställning på Filipstads bibliotek som elever i klass 1B på Strandvägsskolan har skapat. Utifrån Per Gustavssons bok Måntornet har de målat och berättat.

Per Gustavsson är född 1962 i Arvika, bosatt och verksam i Stockholm. Han har skrivit och illustrerat många barnböcker sedan 1995, bland andra de omtyckta Prinsessböckerna. Per Gustavsson är också mångårig illustratör i Kamratposten. Just nu är han aktuell med illustrationer i Ulf Starks Amy, Aron och Anden.

Såhär löd motiveringen när Per utsågs till årets värmlandsförfattare 2016 av region Värmland:

”Årets Värmlandsförfattare tilldelas illustratören och författaren Per Gustavsson för hans rika bokproduktion som älskas av både barn och vuxna. Han bidrar till att ge barn friheten att vara som de är, genom att motverka stereotypa könsroller. Med humor, medkänsla och klokhet delar han med sig av en rik bildvärld som barn och vuxna lätt kan ta till sig.”

Under våren 2017 har klass 1B på Strandvägsskolan jobbat mycket med Per Gustavssons bok Måntornet i ett samarbete med Filipstads bibliotek. Eleverna läser och skapar egna illustrationer utifrån boken som väcker många tankar och funderingar. Resultatet ställs ut på biblioteket 18 maj till 16 juni.

Senast uppdaterad: 2017-06-12