Filipstads kommun startsida
Translate
Filipstads logotyp

Konstgräsplan och friidrottsbanor invigs i Filipstad 4 oktober

Filipstads fotbollsförening påbörjade arbetet med att anlägga en konstgräsplan i Filipstad. Runt konstgräsplanen finns det friidrottsbanor och höjdhopp, längd och kastgrenar kan utövas.

Under 15 års tid har önskan om en konstgräsplan funnits i Filipstads kommun och nu är den äntligen på plats och ska invigas onsdagen den 4 oktober.

Nya möjligheter för en aktiv fritid

Konstgräsplanen och friidrottsarenan utgör en del i Filipstads kommuns satsning på att tillgängliggöra idrott för alla och förstärka förutsättningarna för en aktiv fritid.

Projektet drivs av Filipstads FF i samarbete med Filipstads kommun. Föreningen har jobbat hårt med att söka externa finansiärer och lyckats få bidrag från Allmänna arvsfonden och Värmlands Idrottsförbund, vilket har gjort hela projektet möjligt med en konstgräsplan med belysning och allvädersbanor för friidrott runt anläggningen.

Nu framöver skapas helt andra möjligheter för kommunens alla föreningar att komma igång tidigt på säsongen med fotbollsträning och man blir helt oberoende av dåligt väder. Möjligheten för friidrottsträning och tävling skapas också vilket inte alls har funnits tidigare. Belysningen gör också att kvällarna kan nyttjas på ett helt annat sätt.

En konstgräsplan kan användas cirka 1200 timmar per år, jämfört mot en naturgräsplan som med rätt väder är användbar i cirka 300-400 timmar per år.

Extra roligt har projektet varit för att föreningen har anlitat lokala företag som har stått för markarbetet, belysningen och tillgänglighetsanpassningen av omklädningsrummen.

Konstgräsplanen och friidrottsbanorna invigs 4 oktober

Invigningen startar klockan 18.00 på onsdag 4 oktober 2017.

18.00 Ungdomsmatch

18.30 Invigning

19.00 Veteranmatch

Välkomna!

Senast uppdaterad: 2017-09-29