Filipstads kommun startsida
Translate
Filipstads logotyp

Konsumbutiken i Nykroppa läggs ner

Vi har idag med bestörtning tagit emot besked av Konsum Värmlands ledning att Konsumbutiken i Nykroppa kommer att läggas ner under våren 2017.

Konsum Värmland gick i förmiddags ut med ett pressmeddelande om varsel och nedläggningar inom Konsum Värmland. En del i detta åtgärdsprogram är att butiken i Nykroppa läggs ner. Detta kommer att ske i vår.

Representanter från Filipstads kommun träffade i förmiddags Konsum Värmlands försäljningschef och fick information om nedläggningen.

-Nykroppa är en viktig ort i vår kommun, med många funktioner. Att det bor många äldre i orten gör det här särskilt oroväckande, säger Torbjörn Parling, Kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

Butiken är viktig för de boende i Nykroppa och även för Filipstads kommun som har avtal som innebär att Nykroppabutiken levererar livsmedel till skolan, förskolan, äldreomsorgen och HVB-hemmen på orten.

I mötet med Konsum Värmlands ledning fick vi veta att de är beredda att sätta sig ner med oss för att se på alternativa lösningar för att uppfylla vårt avtal, samt på bästa möjliga sätt ge stöd till de boende i Nykroppa.

-Vi kommer att jobba allt vi kan för att få till en bra situation, säger Torbjörn Parling.

2017-01-12

Senast uppdaterad: 2017-01-12