Filipstads kommun startsida

Publicerat:

Ny webbplats för inflyttare – Move to FILIPSTAD

Screenshot på movetofilipstad.se

Webbplatsen är ett samarbete mellan lokala företag och Filipstads kommun. Den ska visa varför Filipstad är ett fantastiskt alternativ som karriär-, boende- och företagarort.

─ Äntligen är den på plats! Vi i #FantastiskaFilipstadsFöretag har under en tid funderat på hur vi kan få fler att förstå varför vi gillar Filipstad så mycket. Efter en tids arbete kom vi fram till ett det är en flytta-till-sida som vi behöver, säger Johanna Sunesson, platschef på OKQ8 Filipstad.

Sprida det positiva med Filipstad

Flera Filipstadsföretag har uttryckt att de vill vara med och jobba med att sprida det positiva med Filipstad ur ett karriär-, boende- och företagarperspektiv. De vill tillsammans med kommunen förändra bilden av Filipstad till mycket mer positiv. Näringslivskontoret på Filipstads kommun är sammanhållande för arbetet.

Kommunens företag lyckas ofta rekrytera till tjänstepersons-/akademikeryrken, men många av de personerna väljer att pendla in till Filipstad och blir därigenom lättrörliga. De tenderar att hitta ett jobb utanför Filipstad och de behöver presenteras alternativet att flytta till Filipstad, på ett trevligt och modernt sätt. Många företag uttrycker också en önskan/vilja att fler företag ska etablera sig i kommunen.

─ Sidan/webbplatsen kommer att vara en utgångpunkt för att kampanja i exempelvis sociala medier runt studentstäder. Vi företagare kommer också att sprida sidan och budskapet i våra kanaler, säger Jan Angberg, färghandlare Colorama Filipstad.

Företagare trivs här

#FantastiskaFilipstadsFöretag är en grupp företagare/företagsledare som träffas regelbundet tillsammans med kommunens näringslivschef för att prata om företagsklimatet och vad som kan göras för att förbättra. Gruppen är öppen för alla företagare i kommunen och inte branschspecifik på något sätt.

– Generellt är vi mycket positiva till att driva företag i Filipstad och tycker att kommunens del i detta fungerar bra. Vi tror att det är den berömda jante-lagen som gör att inte fler verkligen står på barrikaden och säger att ”Vi trivs och mår bra som företagare i just Filipstad”, säger Mattias Ludwig, VD på Filipstads Elbyrå.

Varför Filipstad?

– 2019 anordnade vi Filipstads första företagsgala med 100 deltagare för att dels få företagare att träffa varandra i en ny form, dels lyfta företagandet och kanske framförallt ge en stolthet över att vara företagare i Filipstad. Nu när pandemin kom emellan för att genomföra galan både 2020 och 2021 kom vi gemensamt fram till att vi behöver en plattform för att nå ut på ett positivt och lyftande sätt med ”Varför Filipstad”, säger Per-Inge Eriksson, Platschef på Orkla Confectionary & snacks (OLW).

Corona-pandemin har också aktualiserat detta med att du kan ta med dig ditt jobb varifrån som helst i Sverige, bosätta dig i Filipstad och jobba på distans. De som tittar runt lite kommer då också att på ett enkelt sätt få med sig allt fantastiskt Filipstad kan erbjuda.

– Alla bilder som finns på webbsidan och alla som är filmade jobbar och/eller bor såklart i Filipstad!

Nya webbplatsen är här!

Webbplatsens adress är: movetofilipstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.