Filipstads kommun startsida
Translate
Filipstads logotyp

Resultaten från årets hälsovecka har sammanställts

Sammanställning och resultat från årets hälsovecka visar positiva siffror. Höstens vecka bjöd på vackert väder, publikrekord och varierade aktiviteter ute och inne.

Hälsoveckan 2016 i Filipstad genomfördes vecka 40, mellan 1-8 oktober. Totalt var det 3296 personer som deltog i aktiviteterna under veckan. Det är en ökning med 932 personer jämfört med året innan.

Hälsoveckan har funnits i sex år och i arrangemanget ingår tips, inspiration, föreläsningar och chansen att prova på nya saker inom friskvård och välbefinnande.

Hälsoveckan är kostnadsfri för alla som vill delta i aktiviteterna.

I konceptet hälsoveckan ingår också Tobaksfri Duo, som ger priser till rökfria elever under året.

Hälsoveckan planeras av en arbetsgrupp inom kommunen, det lokala folkhälsorådet och föreningar. I år deltog också tre personer från Vägvisaren som bidrog med språkstöd och översättningar av tipsfrågor med mera.

Några av aktiviteterna under veckan:
- Kalhyttedagen, med aktiviteter och två föreläsningar om sömn och samband mellan hälsa och munhälsa. Nytt för i år var bussturer förmiddag och eftermiddag tur och retur till/från Kalhyttan.

- 50 personer deltog i visningen av ambulansen och lärde sig när man ska ringa och när den behövs.

- Morgan Alling hade föreläsning för gymnasiet på dagtid och för allmänheten på kvällen. Det blev publikrekord med 261 personer så en del fick till och med sitta i foajén.

- Stadsvandringen med kör och fika i Kyrkans hus slog också deltagarrekord.

- Säkerhetsdag på PH-center innehöll den nya idén självförsvar för äldre. Det var också information från kommunpolisen och kommunens säkerhetsansvarige. Därefter var det ett rollatorcafé, något som brukar vara populärt och så även i år.

- Det gick buss till vandring med guide i Långban.

- Kommunens skolor och förskolor har också deltagit på något sätt med olika aktiviteter. På skolor och äldreboendena serverades utökade salladsbord och de äldre fick extra godsaker i form av aptitretare och hembakade bullar.

- Det var också tipspromenader runt om i kommunen som anordnades av kommunens föreningar.

Vi vill återigen rikta ett stort tack till alla arrangörer och deltagare.

Vi ses på Hälsoveckan 2017!

Senast uppdaterad: 2016-12-16