Filipstads kommun startsida
Translate
Filipstads logotyp

Stefan Löfven besöker Filipstad 22 mars

Onsdag den 22 mars fortsätter statsminister Stefan Löfven sin resa i Sverige och kommer att besöka Hagfors, Filipstad och Storfors i Värmlands län.

Statsministern besöker arbetsmarknads- och integrationsenheten och tar del av verksamheten. Media är välkomna att delta. Efter besöket är statsministern tillgänglig för kommentarer.

Kl. 13.45 Besök på arbetsmarknads- och integrationsenheten i Filipstad
Plats: Hertig Filipsgatan 10, 682 30 Filipstad

Kl. 13.45 Åsa Hååkman Felth (S) AK-ordf. och Per Gruvberger (S) kommunalråd i Filipstad tar emot besökarna.

Arbetsmarknads- och integrationsenheten (AIE) informerar om sina verksamheter och projekt. Det kommer handla om Värmlandsmodellen, Från asyl till arbetsmarknad, Etablering, integration och kulturarv. Det blir också en rundvisning i verksamheten och tid att hälsa på medarbetarna.

Kl. 15.00 Presstid, enskilda intervjuer

Om AIE

Arbetsmarknads- och integrationsenheten har ansvar för insatser kring arbete och sysselsättning. AIE samverkar med interna och externa parter, skapar projekt för att öka personers möjlighet till jobb, till exempel genom praktik- och lärlingsplatser. De arbetar även med personlig rådgivning. Det är ett målmedvetet arbete för att motverka utanförskap och psykisk ohälsa, för att fylla på i arbetskraften, samt skapa integration i samhället.

Senast uppdaterad: 2017-03-22