Filipstads kommun startsida
Translate
Filipstads logotyp

Ungdomar får chansen att starta eget i sommar

Med hjälp av 2 000 i startkapital samt råd och stöd får ungdomar i kommunen chansen att starta och driva företag under sommarlovet.

Varje år får flera hundra ungdomar runt om i Sverige chansen att prova på att starta eget som sommarjobb. Exempel på sommarföretag kan vara ett café, trädgårdstjänster, hantverk eller verkstad. Det viktigaste är att det finns en stark idé om en produkt eller tjänst som drivs av kreativitet och vilja.

Idéutveckling och startkapital

I Filipstad är alla ungdomar i åk 1-2 med en affärsidé välkomna att anmäla sitt intresse till sommarens 10 platser. Sommarlovsentreprenörerna får en kickoff-dag med en handledare och duktiga inspiratörer som hjälper till med idéutveckling, tips och handfasta råd. I konceptet ingår även ett startkapital på 2 000 kronor och försäkring. Därefter är det dags att testa affärsidén i verkligheten.

Chans att tjäna pengar

– Är man duktig och företagsam finns det goda möjligheter att tjäna mer än de 2000 kronor man får i startkapital, säger David Gisselman på Technichus Science Center i Härnösand, konceptansvarig och nationell koordinator för Sommarlovsentreprenör.

Vill du fixa ditt eget sommarjobb?

Är du 17-18 år och vill starta eget i sommar? Du kan bli en sommarlovsentreprenör! Tillsammans med en handledare och en grupp ungdomar får du hjälp att utveckla din idé till ett företag. Du får även pengar att investera i ditt företag. Under veckorna 24-27 kommer du att genomföra din idé och starta ditt företag.

Låter det intressant? För anmälan och frågor vänd dig till Sebastian Holm på Communicare. Telefon: 070-790 97 16. E-post: sebastian.holm@ungide.se

FAKTA om konceptet Sommarlovsentreprenör

Konceptet startade 1999 i Sollefteå och ägs av Länsstyrelsen Västernorrland. Programmet har idag lokala arrangörer på över 50 orter och varje år får flera hundra ungdomar runt om i Sverige chansen att prova på att starta eget som sommarjobb. Sommarlovsentreprenör™ har uppmärksammats, prisats och fått spridning utanför Europa. Under 2014 tog Technichus Science Center I Härnösand över ansvaret att förvalta och utveckla konceptet. Sommaren 2015 deltog 570 ungdomar från 52 orter i programmet, från Ystad till Övertorneå.

Inbjudan/affisch om att bli Sommarlovsentreprenör (pdf, 579 kB)

 

2016-05-11

Senast uppdaterad: 2016-05-11