Filipstads kommun startsida

Kockutbildning

Samma maträtt upplagd på flera tallrikar

Gillar du att ge människor en riktig måltidsupplevelse? Vill du lära dig att komponera och tillaga näringsriktiga, smakfulla och estetiskt tilltalande måltider?

Kraven på utbildad personal inom restaurangbranschen ökar hela tiden och därför är det viktigt med en kvalitetsutbildning. Våra kunniga och entusiastiska lärare ger dig en utbildning i ovanstående bransch.

Kock-lärlingsutbildning.

En lärlingsutbildning är en yrkesutbildning där minst 70% av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare som följer dig genom din utbildning.

Lärlingsutbildningen riktar sig mot alla oavsett om du vill byta bransch, vill validera upp dina tidigare kunskaper eller är nybörjare inom matlagning men vill jobba i restaurangbranschen.

Du får lära dig allt från grunderna i matlagning, specialkost, hygien, näringslära, livsmedelskunskap, service, mat och dryck i kombination dels i vårt metodkök i Bergmästargården med din lärare men även på APL (arbetsplats­förlagt lärande) platserna med handledare.

Våra APL platser finns i Filipstad, Storfors, Kristinehamn och i Karlstad.

Efter den avslutade utbildningen till kock kan du välja många olika arbeten. Du kan arbeta som kock på en lunchrestaurang, inom konferens, på hotell, i storkök, i äldreomsorgen, i skolkök, i café, i a la carte restaurang etc.

Kocklärlingsutbildningen följer Skolverkets kockprogram och yrkesämnena motsvarar gymnasienivå.

Kurs att söka: 1400p Nationellt yrkespaketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansökan: Period 1 och 4länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Kontakta vuxenutbildningen för mer information.

För att söka utbildningen krävs: Grundläggande svenska/svenska som andraspråk

Studietakt: Heltid/60 veckor


Kontaktinformation Kontaktperson - Margit Talisaar

Telefonnummer
070‑273 46 05

E-tjänster och blanketter

Kontaktinformation Komvux

Telefonnummer
073‑034 78 93
Besöksadress
Vasagatan, 682 30 Filipstad
Postadress
Box 303
682 27 Filipstad
Öppettider
Besökstid: Du bokar en tid på telefon eller e-post. Telefontid: måndag-onsdag 08.00-09.30

Senast uppdaterad: 2020-08-04