Filipstads kommun startsida

Kulturskolan och fritidsgårdarna

Välkommen till två kommunala verksamheter med fokus på barns och ungas fritid och intressen!

Kulturskolans information angående Corona

Från höstterminen 2020 har vi ställt om verksamheten en del. Vi tänker på att hålla avstånd i gruppundervisning och så gott det går i individuell instrumentundervisning.

Vi kommer inte att göra en gemensam fysisk avslutning i höst, utan de som vill får vara med i en avslutningsfilm som vi publicerar på hemsidan. Lärarna och de olika ämnena har avslutningar i mindre grupper.

I något ämne har vi behövt ställa om på grund av smittorisk, där har elever och målsmän kontaktats separat angående förändring. I stort har vi dock god närvaro och kan fortsätta nästan som vanligt.

Vi ber alla deltagare att fortsätta vara noggranna med att tvätta händer innan lektion och att stanna hemma vid symptom som kan kopplas till Corona.

Eftersom våra pedagoger också ombeds stanna hemma vid symptom kan det bli så att fler lektioner än vanligt ställs in under en termin. När det går kan vi arbeta på distans eller med fjärrundervisning. Vi ber om förståelse för detta, tillsammans hjälps vi åt att komma igenom pandemin.

Tack!

Kulturskolan

På Kulturskolan kan man utveckla sitt konstnärliga intresse med hjälp av duktiga pedagoger. Vi erbjuder kurser i dans, bild och musik. Hösten 2020 har vi också startat vårt digitala Medielab som öppen verksamhet till en början.

Vi har ett begränsat antal instrument för utlåning.

Kulturskolans verksamhet ligger utanför den kommunala grundskolans obligatoriska undervisningstid.

Fritidsgårdarna

Fritidsgårdarna erbjuder öppna verksamheter där man kan prova något nytt, eller göra det man redan gillar. Här finns samtal och sällskap, spel, utflykter och öppen kulturverksamhet.

Kulturskolan och fritidsgårdarna arbetar tillsammans i evenemang som t.ex. UKM (Ung Kultur Möts).

Kontaktinformation Kulturskolan