Filipstads kommun startsida
Denna funktion använder "Google Översätt" för att maskinöversätta sidan. Filipstads kommun ansvarar inte för korrektheten i översättningen.
Filipstads logotyp

Kulturskolan och fritidsgårdarna

Välkommen till två kommunala verksamheter med fokus på barns och ungas fritid och intressen!

Kulturskolan

På Kulturskolan kan du utveckla sitt konstnärliga intresse med hjälp av duktiga pedagoger. Hösten 2018 finns det både avgiftsbelagda fokuserade kurser och öppna verksamheter där det finns möjlighet att prova nya saker när du har tid.

Kulturskolan utvidgar sitt kursutbud och vi kan bland annat erbjuda kurser i dans- och textiltryck utöver bild och musik. Vi erbjuder undervisning i instrumenten gitarr, bas, slagverk och piano.

Vi har ett begränsat antal instrument för utlåning, men det finns möjlighet att öva på Ungdomens Hus/Elwerket för ungdomar mellan 12 och 18 år. Kulturskolans verksamhet ligger utanför grundskolans obligatoriska undervisningstid.

Fritidsgårdarna

Fritidsgårdarna erbjuder öppna verksamheter där du kan prova något nytt, eller göra det du redan gillar. Här erbjuds plats att umgås, samtal, utflykter till fotboll och ishockey, musikverkstad, måleri och mer, på ett avslappnat sätt.

Kostnader

Det kostar inget att besöka fritidsgårdarna.

Avgiftsbelagda kurser:
Ordinarie avgift: 350 kronor/ämne och elev.
Eleverna erbjuds 13 lärtillfällen, mest lektioner men kan också vara uppträdanden och till exempel studiebesök.
600 kronor/familj om man har ett ämne/elev.
Halv avgift: 175 kronor/ämne och elev (Gäller de kortare kurserna).

Det finns ett begränsat antal platser till kurserna. Tidigare elever har förtur, därefter får elever plats i turordning allt eftersom anmälningarna kommer in.

Kontaktinformation Kulturskolan

Senast uppdaterad: 2018-09-24