Filipstads kommun startsida

Handel- och administrationsprogrammet

Två elever står vid en kassaapparat och tar emot pengar

Handelsprogrammet i Filipstad drivs som en lärlingsutbildning. Det innebär att utbildningen är till hälften förlagd till olika företag. Målet är att du ska bli anställningsbar och yrkesskicklig.

På Spångbergsgymnasiet finns inriktningen:

  • Handel & service

Vi samarbetar med branschen

Vi har ett nära samarbete med branschen. Utbildningsplatser finns i Filipstad, Karlstad och Kristinehamn. I samråd med skolan har du möjlighet att välja utbildningsplats på andra orter. Våra handledare på företagen utbildas kontinuerligt för att eleven ska tas om hand på bästa sätt. Vi besöker dig och handledaren på arbetsplatsen flera gånger varje termin. Det är en trygghet för dig som ska läsa handel- och administrationsprogrammet i Filipstad.  Det är också en förutsättning att skolan är närvarande på arbetsplatsen för att du ska nå dina mål utifrån dina förutsättningar.

Arbete i butik, på lager, med inköp, med försäljning och skyltning är exempel på yrkesområden. Mer information om olika yrken finns på www.karriarihandeln.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. .

Handelssektorn är en samhällssektor som växer och framtidsutsikterna gör handeln till en händelserik och stimulerande framtidsbransch.

Du erbjuds en bärbar dator, som är ett verktyg för att underlätta utbildning och kommunikation.

Efter handel- och administrationsprogrammet finns möjligheten att studera vidare på yrkeshögskola. Du har också möjlighet att få den grundläggande behörigheten för högskolestudier. För mer information om vidare studier kontakta din studievägledare.

Exempel på yrkesutgångar:

  • Butikssäljare
  • Marknadsförare
  • Butikskommunikatör

Länkar

Kontaktinformation Biträdande Rektor - Olof Wermelin

Kontaktinformation Ansvarig handelslärare - Helena Bergare Kjellstrand