Filipstads kommun startsida
Translate
Filipstads logotyp

Restaurangutbildning (vuxenutbildning)

Gillar du att ge människor en riktig måltidsupplevelse? Vill du lära dig att komponera och tillaga näringsriktiga, smakfulla och estetiskt tilltalande måltider?

Kraven på utbildad personal inom restaurangbranschen ökar hela tiden och därför är det viktigt med en kvalitetsutbildning. Våra kunniga och entusiastiska lärare ger dig en utbildning i ovanstående bransch.

Orienteringskurs mot restaurangutbildning med yrkessvenska

Vuxenutbildningen i Filipstad erbjuder en orienteringskurs inför restaurangutbildning med fokus på yrkessvenska i restaurangbranschen.

Utbildningen riktar sig i första hand till dig som är ny i Sverige och känner att du har bristande kunskaper i det svenska språket och behöver språklig träning inför arbete eller fortsatt utbildning. Introduktionen kommer att vara skolförlagd.

Efter introduktionen, som är både teoretisk och praktisk, har du fått med dig grundläggande begrepp på svenska om hygien, livsmedel och matlagning för att gå vidare mot en grundläggande restaurangutbildning.

Kurs att söka: 200p Orienteringskurs.

Kursstart: Kontakta vuxenutbildningen för mer information.

Tid: klockan 16.00-19.00

Studietakt: Deltid

Du har möjlighet att kombinera studier med svenska för invandrare eller grundläggande svenska som andraspråk på kommunal vuxenutbildning.

Kontaktinformation Kontaktperson - Margit Talisaar

Telefonnummer
070‑273 46 05

E-tjänster och blanketter

Kontaktinformation Vuxenutbildningen

Telefonnummer
0590‑614 16
Besöksadress
Fogdevägen 2 (Spångbergsgymnasiet)
Postadress
Box 301
682 27 Filipstad
Öppettider
Besökstid: måndag-torsdag 10.00-12.00, Telefontider: måndag-torsdag 08.00-09.30