Filipstads kommun startsida

Att driva livsmedelsföretag

Person häller pannkakssmet i stekpanna med en slev

Det är mycket att tänka på när man just bestämt sig för att driva ett livsmedelsföretag, både gällande lokaler och tillstånd.

Lokalen skall vara korrekt utrustad för verksaheten man tänker bedriva, man måste ha samtliga papper och registreringar i ordning, för att inte tala om eventuella tillstånd som kan krävas om man exempelvis skall servera alkohol till maten.

Branschriktlinjer

"Inget nytt under solen" heter det, och så även i livsmedelsbranschen. I de allra flesta fall finns det redan så kallade branschriktlinjer framtagna, så att uppstarten och driften av företaget går enkelt, och du som livsmedelsföretagare kan fokusera på det väsentliga: att leverera bra livsmedel.

Nedan finner du länk till Livsmedelsverkets hemsida med branschriktlinjer samlade.

Utbildning

Det är också viktigt att du som livsmedelsföretagare har rätt utbildning för ditt jobb och förstår sambanden mellan god livsmedelshygien och nöjda kunder. Utbildning inom livsmedelshygien är en rekommenderad miniminivå i kunskap när man bedriver livsmedelsverksamhet.

Telefonnummer:

0590‑611 00 (växel)

Besöksadress:

Hantverksgatan 22

Postadress:

Box 303
682 27 Filipstad 

Undersidor