Filipstads kommun startsida

Bygga, förvalta och riva

Byggarbete med plankor och stege i en lokal

När du lämnar in en lovansökan eller gör en anmälan handläggs den av byggnadsinspektörerna på Filipstads kommuns Miljö- och stadsarkitektkontor.

Kontoret arbetar på uppdrag av tillsynsnämnden Miljö- och byggnadsnämnden, vilket innebär att ärenden och tillsyn handläggs åt kommunen, företag och privatpersoner.

Skicka in ansökan till Miljö- och stadsarkitektkontoret, Box 303, 682 27 Filipstad, mejla våra inspektörer eller lämna in handlingarna personligen på Kommunhuset.

 

Aktuellt just nu:

Installation av eldstäder innebär att ni måste göra en anmälan om detta. En ritning ska göras där vi kan se vart eldstaden ska placeras. Ritningsexempelöppnas i nytt fönster (pdf, 274 kB)

Information om strandskydd
Strandskyddsdelegationen har gjort en utbildning som riktar sig till allmänheten. Är du nyfiken på vad man får och inte får göra nära sjöar och vattendrag. Webbutbildningarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bygglovstaxan
-Vad kostar ett bygglov?länk till annan webbplats

-Boverkets information:
"Får jag bygga?"öppnas i nytt fönster (pdf, 2 MB)

Ni kan läsa i PoITlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Post- och Inrikes Tidningar om nya bygglov som beslutats i Filipstads kommun.

Kontaktinformation Miljö- och stadsarkitektkontoret

Telefonnummer
0590‑611 00 (växel)
Besöksadress
Hantverksgatan 22
Postadress
Box 303
682 27 Filipstad 

Senast uppdaterad: 2020-06-30