Filipstads kommun startsida

Sommarjobb - feriejobb

Vill du tjäna egna pengar i sommar och få erfarenhet från ett arbete? Välkommen att söka sommarjobb.

Sök feriearbete senast 1 april

Du som är född 2005-2006 och är folkbokförd i Filipstads kommun kan söka feriearbete.

Feriearbete inom kommunen

Du kan söka inom bland annat barnomsorg, äldreomsorg, parkhållning och olika föreningar inom flera orter i kommunen. Period 1 är 12/6-7/7. Period 2 är 10/7-4/8.

Kulturskolans ferietjänster

Sommaren 2023 finns det möjlighet att ansöka om ferietjänst på Kulturskolan. Du arbetar då under handledning av koreograf Dinis Machado i ett sommarkompani med ”Lichen Dances”. Tillsammans med andra deltagare i olika åldrar bygger ni en föreställning med dans, ljud, foto, scenografi.

Arbetsperioden är 19 juni-9 juli. Du förbinder dig också att vara med och visa föreställningen på annan ort, bl.a. i Stockholm. Det kan komma att ligga på annat datum. En del av arbetsperioden kan också genomföras i så kallat residens – en arbetsplats på annat ställe.

För att vara med bör du vara intresserad av att arbeta i någon konstnärlig uttrycksform eller som producent. Ett brev som berättar varför du är intresserad och lite om din bakgrund krävs, och ett eller flera möten med Dinis för att se om det är något som passar för dig.

Sommarentreprenör med UF och förverkliga en idé!

Att vara sommarentreprenör innebär att du som går årskurs 1 eller 2 på gymnasiet har möjlighet att med handledning av Ung Företagsverksamhet driva ditt egna företag i 3 veckor under sommaren 12-30 juni. Goda möjligheter att fortsätta driva ditt företag resten av sommaren. Läs mer om Sommarentreprenör Pdf, 3 MB, öppnas i nytt fönster.

Simlärarassistent

Simlärare är ett jobb för framtiden!

Ta chansen att arbeta som simlärarassistent som ditt sommarjobb 12/6-7/7. I arbetet ingår först en utbildning till simlärarassistent. Därefter arbete i sommarsimskolan vid Talluddens badplats. Arbetet kommer att ledas av en simlärare.

Vi har snart en ny simhall i Filipstad. Simklubben är offensiv och handhar simundervisning, så det finns stora möjligheter att arbeta vidare i föreningen. För Filipstads Simklubb har simundervisning varit ett prioriterat område allt sedan 50-talet.

Feriearbete på Bergsskolan

Feriearbetet på Bergsskolan ger en inblick i deras utbildning och hur det kan vara att arbeta med projekt inom berg, anläggning och metall. Du kommer få jobba med guldvaskning, Micro vaskning, jobba med drönare och 3D-skrivare samt haverivaskning.

12/6 – 22/6

Kommunen kommer att tillhandahålla ytterligare 2 veckor för att få in 4 v sommarjobb

Ansökan

Skicka in din ansökan senast 1 april 2023. Till ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor om feriejobb?

Om du har frågor kan du mejla till aie@filipstad.se

Lediga jobb i Filipstads kommun

Alla lediga tjänster inom Filipstads kommun utöver dessa sommarjobb hittar du på vår sida "Lediga jobb".