Filipstads kommun startsida

Information om corona för företagare

Text: Information om coronavirus för företagare

Här har vi samlat information från myndigheter, företag och verksamheter, som är viktig och bra för dig som företagare att känna till i samband med det nya coronaviruset.

 

Verksamt Värmland Vilka stödåtgärder kan mitt företag få
Nationella företagsakuten

Verksamt Värmlands företagsjourlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det finns flera olika stödåtgärder för företag som drabbats av coronapandemins effekter på näringslivet, men det kan vara svårt att veta vad ditt företag är berättigat till. Verksamt Värmland företagsjour hjälper dig. Ring jourtelefonen för att prata med personer som svarar på dina frågor och informerar om nationella stödåtgärder.


Nationella Företagsakutenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen till Nationella företagsakuten. Hit kan du som har akuta problem med anledning av covid-19 vända dig. Få hjälp med bland annat frågor rörande stöd och regelverk, finansiering, personal, juridik och hälsa. Oavsett fråga jobbar de för att du snabbt ska få svar.

Kostnadsfri rådgivning

Sven-Åke Kvaldén på NyföretagarCentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kommer att finnas tillgänglig under en period för alla företag i Filipstads kommun med kostnadsfri rådgivning. Sven-Åke når du på 070-686 26 10 alternativt svenake.kvalden@nyforetagarcentrum.se


Verksamt.se

Samlad information från svenska myndigheterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Verksamt.se har gjort en sammanställning av information från svenska myndigheter. Informationen från Verksamt finns även på engelska.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Skatteverket logga

Samlad information från Skatteverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Samlad information från Skatteverket som är viktig för dig som företagare att känna till i samband med det nya coronaviruset.

 

Tillväxtverket logga

Information om korttids­arbetelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(Tidigare benämnt korttidspermittering) Observera att frågor och svar uppdateras löpande. Informationen från Tillväxtverket finns även på engelska.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Regeringskansliet logga

För företagare med anledning av Covid-19länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här finns samlad information till dig som är företagare om de åtgärder som regeringen vidtagit för att mildra virusutbrottets konsekvenser för jobb och företag i Sverige. Informationen på sidan uppdateras löpande allteftersom åtgärder vidtas.

Region Värmland logga blå

Region Värmlands Omställningscheckaröppnas i nytt fönster (pdf, 38 kB)

Region Värmland har infört en tillfällig stödform, så kallade omställningscheckar. Stödet ska gå till att genomföra omställningsinsatser som krävs för att möta krisen. Omställningscheckarna riktar sig till företag med upp till 49 anställda och varje enskilt företag kan ansöka om maximalt 150 000 kronor. Region Värmland står för 80 % av kostnaden.

Ekobrottsmyndigheten logga

Till dig som tänker avveckla eller sälja ditt bolag (pdf, 622 kB)

Många företagare påverkas av coronapandemin och tvingas avveckla eller sälja sitt företag. Den rådande situationen riskerar att utnyttjas av kriminella som behöver företag för att kunna begå ekonomisk brottslighet. Ska du avveckla eller sälja ditt företag bör du därför vara extra vaksam.

Senast uppdaterad: 2020-08-27