Filipstads kommun startsida

Information om corona för företagare

Text i bild: Information om coronavirus för företagare

Här har vi samlat information från myndigheter, företag och verksamheter, som är viktig och bra för dig som företagare att känna till i samband med det nya coronaviruset.

Text i bild: Vilka stödåtgärder kan mitt företag få? Verksamt Värmland företagsjour hjälper dig. 

Verksamt Värmlands företagsjourlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det finns flera olika stödåtgärder för företag som drabbats av coronapandemins effekter på näringslivet, men det kan vara svårt att veta vad ditt företag är berättigat till. Verksamt Värmland företagsjour hjälper dig. Ring jourtelefonen för att prata med personer som svarar på dina frågor och informerar om nationella stödåtgärder.

Verksamt.se logga 

Samlad information från svenska myndigheterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Verksamt.se har gjort en sammanställning av information från svenska myndigheter. Informationen från Verksamt finns även på engelska.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Skatteverket logga

Samlad information från Skatteverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Samlad information från Skatteverket som är viktig för dig som företagare att känna till i samband med det nya coronaviruset.

 

Tillväxtverket logga

Information om korttids­arbetelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(Tidigare benämnt korttidspermittering) Observera att frågor och svar uppdateras löpande. Informationen från Tillväxtverket finns även på engelska.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Regeringskansliet logga

För företagare med anledning av Covid-19länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här finns samlad information till dig som är företagare om de åtgärder som regeringen vidtagit för att mildra virusutbrottets konsekvenser för jobb och företag i Sverige. Informationen på sidan uppdateras löpande allteftersom åtgärder vidtas.

Länsstyrelsen logga

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Länsstyrelsen handlägger stödet men du gör din ansökan hos Boverket.

Sista ansökningsdag är 30 april 2021.

Region Värmland logga blå

Region Värmlands Omställningscheckarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Region Värmland har infört en tillfällig stödform, så kallade omställningscheckar. Stödet ska gå till att genomföra omställningsinsatser som krävs för att möta krisen. Omställningscheckarna riktar sig till företag med upp till 49 anställda i hela Värmland och varje enskilt företag kan ansöka om maximalt 150 000 kronor. Samma företag kan beviljas stöd vid två tillfällen så länge inte totalen överstiger 150 000 kronor.

Företag med 0–9 anställda kan få 70 % av kostnaden upp till max 150 000 kronor.
Företag med 10–49 anställda kan få 60 % av kostnaden upp till max 150 000 kronor.

Sista ansökningsdag är 1 september 2021.

Ekobrottsmyndigheten logga

Till dig som tänker avveckla eller sälja ditt bolag (pdf, 622 kB)

Många företagare påverkas av coronapandemin och tvingas avveckla eller sälja sitt företag. Den rådande situationen riskerar att utnyttjas av kriminella som behöver företag för att kunna begå ekonomisk brottslighet. Ska du avveckla eller sälja ditt företag bör du därför vara extra vaksam.

Logga Karlstad Innovation Park

Omställning i coronakrisen - utökad rådgivning och innovation för företag i Värmland (pdf, 1 MB)

Karlstad Innovation Park har samlat Värmlands tre största näringslivskluster som tillsammans kan erbjuda stöd till värmländska små och medelstora företag i det gemensamma EU-projektet "Ställ om".

Text i bild: Utbildningsportalen Värmland 

Utbildningsportalen Värmland länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utbildningar och kurser för dig som vill fördjupa och utveckla din nuvarande kompetens eller öppna dörrar för en ny inriktning i karriären. Sidan är under uppbyggnad och uppdateras löpande.