Filipstads kommun startsida

Nytt äldreboende i området Björnen

Ett nytt vårdboende byggs inom Kooperativa Hyresrättsförening (KHF) Filipstads äldrebostäder. Det nya särskilda vårdboendet kommer att få 40 vårdplatser och byggprojektet är ett samarbete mellan Filipstads kommun, Riksbyggen och NCC.

TÄVLING! Vad ska det nya äldreboendet heta?

Var med och tävla! Kom på det bästa namnet på Filipstads nya äldreboende som blir klart hösten 2020.

Förstapris är ett presentkort på Svensk handel (värde 1 000 kronor).

Så här tävlar du:

Skicka in ditt förslag via vår e-tjänst för tävlingen.

Du kan också lämna in förslag på blankett som finns i kommunens reception och Filipstads bibliotek.

Tävlingen avslutas 14 juni 2019.

Lycka till!

Kontaktuppgifterna som anges kommer att sparas tills vinnaren har tagit emot sitt pris. Vinnarens namn och bidrag kommer publiceras på denna sida. Har du frågor om tävlingen kontakta Eveliina Kaipainen på informationsavdelningen eveliina.kaipainen@filipstad.se

Om det nya äldreboendet

Filipstads kommun och Riksbyggen har bildat en kooperativ hyresrättsförening för att skapa moderna och tidsenliga boenden för äldre.

Ett nytt äldreboende med 40 lägenheter byggs nu i kvarteret Björnen i Filipstad.

Boendet kommer att byggas och anpassas utifrån en tanke på att skapa så hemlika förhållanden som möjligt med fräscha och funktionella lägenheter för de boende. Den intilliggande utemiljön kommer att vara inbjudande och ha god tillgänglighet, altaner, promenadstråk, planteringar etc.

Det nya boendet beräknas vara inflyttningsklart under hösten 2020.

Första spadtaget 15 maj 2019

Det första spadtaget har tagits! (länk till artikeln)

Aktuellt om bygget

2019-05-17
Efter ett mer än lyckat första spadtag med fint väder och god uppslutning så är nu byggnationen i full gång på Kv. Björnen. Arbetet har inletts med trädfällning och nu blir det borrnings- och sprängningsarbete. Sprängningarna inleds under mitten av vecka 21 efter att en grundlig inspektion av intilliggande fastigheter samt montering av vibrationsmätare har gjorts. Därefter kommer borrning och sprängning pågå i 3-4 veckor under dagtid måndag-fredag 07:00-16:00.

Senast uppdaterad: 2019-05-17