Filipstads kommun startsida

Nytt äldreboende i området Björnen

Ett nytt vårdboende byggs inom Kooperativa Hyresrättsförening (KHF) Filipstads äldrebostäder. Det nya särskilda vårdboendet kommer att få 40 vårdplatser och byggprojektet är ett samarbete mellan Filipstads kommun, Riksbyggen och NCC.

Tävlingen om äldreboendets namn

Tävlingen avslutades 14 juni 2019. Juryn har gått igenom alla 223 bidrag och vi vill tacka för alla bra namnförslag vi har fått!
Juryn har valt ut ett namn som kommer presenteras för styrelsen för den kooperativa hyretsrättsföreningen i augusti. Därefter kommer namnet och vinnaren att offentliggöras.

Kontaktuppgifterna som angetts kommer att sparas tills vinnaren har tagit emot sitt pris. Vinnarens namn och bidrag kommer publiceras på denna sida.

Om det nya äldreboendet

Filipstads kommun och Riksbyggen har bildat en kooperativ hyresrättsförening för att skapa moderna och tidsenliga boenden för äldre.

Ett nytt äldreboende med 40 lägenheter byggs nu i kvarteret Björnen i Filipstad.

Boendet kommer att byggas och anpassas utifrån en tanke på att skapa så hemlika förhållanden som möjligt med fräscha och funktionella lägenheter för de boende. Den intilliggande utemiljön kommer att vara inbjudande och ha god tillgänglighet, altaner, promenadstråk, planteringar etc.

Det nya boendet beräknas vara inflyttningsklart under hösten 2020.

Första spadtaget 15 maj 2019

Det första spadtaget har tagits! (länk till artikeln)

Aktuellt om bygget

2019-06-12
Arbetet på Kv. Björnen fortgår enligt plan med borrning och sprängning. Sprängningarna planeras pågå till och med midsommarhelgen, alternativt även några dagar under efterföljande vecka. Under de kommande veckorna kommer
arbetet också innefatta bortforsling av löst berg samt schaktarbeten för fjärrvärme, VA och el. Bortforsling av berg kommer resultera i mer transporter samt tunga fordon runt och på arbetsplatsen. Var försiktiga när ni passerar arbetsplatsen.

Under vecka 25 kommer byggbodar etableras på arbetsplatsen och antalet verksamma personer kommer att öka. Inom en snar framtid kommer även en informationstavla placeras på staketet, med information om projektet och kontaktuppgifter.

Vid frågor:
Emil Karlström Platschef – emil.karlstrom@ncc.se, 070-088 75 27
Felix Jansson Arbetsledare – felix.jansson@ncc.se, 079-072 74 24

Foto: NCC

Foto: NCC

Senast uppdaterad: 2019-06-19