Filipstads kommun startsida

Gratis jullovsaktiviteter för barn och unga 6-15 år

Mellan 23 december-10 januari anordnas jullovsaktiviteter i Filipstads kommun. Alla aktiviteter är gratis men kan kräva föranmälan.

Alla aktiviteterna är för barn och unga 6-15 år om inget annat anges i beskrivningen om aktiviteten. Allt är gratis att delta på.

Tips på annat: Skridskor i Wasahallen

Allmänhetens åkning i ishallen

Tips på annat: Längdskidor och pulka på Kalhyttan

Barn och ungdomar under 15 år åker gratis skidor. Pulkabacken är öppen. kalhyttan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tips på annat: Unga Kulturkalendern

Unga kulturkalendern. 24 luckor med filmer från Kulturskolans medielab.

Tips på annat: Visit Filipstad

Låna utrustning på fritidsbanken

På fritidsbanken är det gratis att låna utrustning och andra fritidsprylar. Om ni har fungerande sport- och fritidsutrustning som ni inte längre använder tar fritidsbanken gärna emot dem.

Läs mer på vår sida om fritidsbanken eller besök deras sociala medier:
Fritidsbanken Filipstad på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fritidsbanken Filipstad på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om jullovsaktiviteterna

Det är aktuellt med jullovsaktiviteter. Filipstads kommun ordnar aktiviteter ihop med föreningslivet. Föreningar kunde söka jullovsstöd senast 7 december 2021 via vår e-tjänst eller blankett.

Du hittar e-tjänsten och blanketten både för ansökan och redovisningen på e-tjanster.filipstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på kultur och fritid under bidrag.

Förutsättningar för att få bidrag

Föreningar kan ansöka om pengar från kommunen (som i sin tur fått stöd från regeringen) för att kunna ge alla barn och ungdomar i Filipstads kommun ett stimulerande och utvecklande jullov. Unga med olika bakgrund och erfarenheter ska kunna mötas, ha roligt och utvecklas tillsammans.

Följande kriterier ska följas:

  • Aktiviteten är öppen för alla flickor och pojkar i åldern 6-15 år.
  • Främjar integration.
  • Gratis att delta i.
  • Genomförs på så sätt att alla barn behandlas lika.
  • Ansökningsblankett och budget för planerad aktivitet lämnas in till kommunstyrelsen innan satt datum.
  • Uppgifter om aktiviteten och dess planerade datum, tider, platser, anmälningsinformation och andra viktiga upplysningar lämnas till kommunen för publicering på kommunens hemsida.
  • Aktiviteten genomförs och att de faktiska kostnaderna redovisas på särskild redovisningsblankett innan satt datum. Medel som inte förbrukats ska återbetalas.
  • Ni som haft aktiviteter, glöm inte att redovisa dessa på redovisningsblanketten för lovbidraget.

Vill du veta mer?

Kontakta kultur- och föreningsutskottets ordförande Åsa Hååkman Eriksson på telefon 0590‑612 00, e‑post: asa.haakman-eriksson@filipstad.se