Filipstads kommun startsida
Translate
Filipstads logotyp

Gratis sommarlovsaktiviteter 2018

På sommarlovet har alla barn mellan 6 och 15 år som bor i Filipstads kommun möjlighet att delta i många aktiviteter. Alla är gratis!

Översikt med länkningar:

Skrivarverkstad

I sommar kan alla mellan 6-16 år vara med och skriva en bok! För att vara med skriver du cirka 1-3 sidor på temat "En dag i Filipstad" och lämnar in till biblioteket. Du kan få hjälp i skrivandet under hela sommaren. I augusti sätter vi ihop boken tillsammans. Alla som deltar får ett eget exemplar. Boken kommer också att finnas som e-bok och på biblioteken i Värmland. Det är självklart gratis att vara med!​

Låter det här som något för dig? Fyll i lappen och lämna in till Filipstads bibliotek så snart som möjligt, så kontaktar vi dig och berättar mer! Anmälningsblankett med info (pdf, 49 kB)
Arrangör: Filipstads bergslags bibliotek

Projekt karta över Filipstad

Var med och skapa en karta av Filipstad med egna minnesplatser, betydelser och tankar tillsammans. Kartan kommer efter projektet skrivas ut och sättas upp. För ungdomar 10-15 år. Under sommaren börjar vi samla in material från de vi möter i våra verksamheter. Vi formaliserar arbetet som ett längre projekt som fortsätter under hösten.
Arrangör: Kulturskolan och Ungdomens hus/fritidsgårdarna
Kontaktperson: Sabina Ostermark, Kulturskolan, 072-210 59 26 sabina.ostermark@filipstad.se

Om sommarlovsaktiviteterna

Föreningar har kunnat ansöka om pengar från kommunen (som i sin tur fått stöd från regeringen) för att kunna ge alla barn och ungdomar ett stimulerande och utvecklande sommarlov. Unga med olika bakgrund och erfarenheter ska kunna mötas, ha roligt och utvecklas tillsammans.

Förutsättningarna för att arrangörerna får bidrag är att:

  • Aktiviteten ska vara öppen för alla flickor och pojkar i åldern 6-15 år.
  • Det ska främja integration.
  • Det ska vara gratis att delta.
  • Alla barn ska behandlas lika.

Låna utrustning på fritidsbanken

På fritidsbanken är det gratis att låna utrustning och andra fritidsprylar. Om ni har fungerande sport- och fritidsutrustning som ni inte längre använder tar fritidsbanken gärna emot dem. Läs mer på vår sida om fritidsbanken eller besök deras sociala medier: Fritidsbanken Filipstad på Facebook, Fritidsbanken Filipstad på Instagram.